Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skidåkning

Insändare
Varför finns det inte längre gratis skidspår i Norberg?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten önskar sig längskidspår som inte kostar pengar att nyttja.

Bild: Lova Jappevik

Annons

Jag har bott här i Norberg sen början av 197o-talet och man har alltid kunnat kliva på skidspår och vardagsåka. Det var Karlberg, Persbo mot Fagersta och sedan många år i Nordansjö.

Nu är man bortrationaliserad. Varför kunde man inte lämna elljusspåret åt oss som stakar fram ett varv eller kanske två. Det går inte fort, men det har lockat ut mycket folk till att röra sig.

Annons

Många har barnbarn med sig för att försöka locka till denna aktivitet som har varit gratis. Klart jag förstår att det kostar massor med pengar och göra spår i mängder, klart jag unnar er det som tränar en hel del. Men, det lilla vi behöver så är jag säker på att det finns folk kvar ideellt som kan gör spår åt oss.

Annons

Nordansjöspåren dök väl inte upp av sig själva genom åren. Vi jagar ju inte kilometer eller tid. Vi jobbar oftast ideellt på Engelbrekstsloppet. En liten pension räcker inte långt när allt enkelt ska kosta pengar.

Tant 70

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy