Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Debatt
Utred rotationstjänster inom förlossningsvården

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Silvana Enelo-Jansson (M) och Mikael Andersson Elfgren (M).

Bild: Arkivbild

Annons

Runtom i landet rapporteras det om förlossningskriser inom vården. Barnmorskor uppger att de helt enkelt inte hinner med och att det saknas händer inom mödrahälsovården. På sikt har detta lett till ett arbetsmiljöproblem på många håll.

Vårdbehovet i samband med graviditet varierar över tid och i regel föds mellan 25-30 procent fler barn under sommarmånaderna jämfört med vintermånaderna. Följaktligen sammanfaller det ökade antalet förlossningar med att många medarbetare tar ut semester och föräldraledighet vilket gör det svårt att upprätthålla grundbemanningen. Detta kombinerat med att efterfrågan på barnmorskor kraftigt förväntas överstiga tillgången de närmsta tio åren gör att personal och resursutnyttjande måste ske så effektivt som möjligt.

Annons

Men jämför man med våra grannländer visar det sig att Sverige har fler barnmorskor per invånare än exempelvis Norge och Danmark. Trots detta visar arbetsmiljö- och bemanningsproblematiken i Sverige att det är något som inte står rätt till och att sättet vi nyttjar personal och resurser på brister.

Annons

Förlossningsvård är en akut verksamhet, och en exakt tidpunkt för en förlossning går sällan att förutse, vilket innebär ett vårdbehov som inte kan vänta. På en förlossningsklinik kan därför vårdbehovet variera stort. Även inom mödrahälsovården varierar vårdbehovet i samband med graviditet mellan olika månader samtidigt som det finns även en större möjlighet att planera verksamheten så att färre besök infaller under perioder då många medarbetare tar ut ledighet. Ett sätt att underlätta bemanning vid toppar och dalar i verksamheten är en så kallad ”rotationstjänstgöring”.

I flera regioner, bland annat Region Jönköping och Region Uppsala roterar barnmorskor från mödrahälsovården till förlossningskliniken under sommaren och åt andra hållet efter sommaren. På så sätt kan bemanningen stärkas på förlossningskliniken när vårdbehovet är högt och kapaciteten ansträngd. Mödrahälsovården får därefter hjälp att ta igen eftervårdsbesöken som skjutits upp under semesterperioden. Liknande rotation finns i Region Kronoberg.

Enligt Sveriges kommuner och regioner (SKR) efterlyser många den här typen av samarbeten mellan förlossningsvården och mödrahälsovården då det underlättar bemanningen samtidigt som det breddar personalens kompetens. Dock finns det utmaningar kring detta då verksamheten och personalen i regel tillhör olika organisationer vilket är fallet i Västmanland. Här är mödrahälsovården placerad inom vårdvalet med såväl privata som offentliga vårdcentraler och förlossningsvården inom kvinnokliniken.

Annons

Annons

Mikael Andersson Elfgren (M). Foto: Moderaterna

I samband med den översyn som sker av mödrahälsovården och revidering av primärvården vill Moderaterna att förutsättningarna utreds för rotationstjänstgöring av barnmorskorna mellan mödravården, ungdomsmottagning och förlossningsvården. Detta i syfte att bättre uppnå en balans mellan vårdbehov och kapacitet. På sikt tror vi att detta kan leda till en bättre arbetsmiljö och en starkare bemanning.

Mikael Andersson Elfgren (M)

Silvana Enelo-Jansson (M).

Bild: Arkivbild

Silvana Enelo-Jansson (M)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy