Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Det finns alltid saker som kan bli bättre

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bilden är fotograferad på ett äldreboende i en annan kommun.

Bild: Torbjörn Granling

Annons

Vi har läst och tagit del av insändaren (29/12) angående korttidsplatserna. Naturligtvis finns alltid möjlighet till förbättringar inom alla verksamheter. Ett systematiskt arbete med inkomna synpunkter och klagomål ger goda möjligheter till att både uppmärksamma brister i verksamheten samt att kunna identifiera nya eller icke tillgodosedda behov hos kommuninnevånarna. Vi vill dock påminna om att synpunkter och klagomål, kan göras via kommunens hemsida eller direkt till verksamheterna.

Annons

Annons

Korttidsplatser är en möjlighet till en kortare vistelse för personer som har behov av rehabilitering/rekreation eller inte kan gå hem i väntan på särskilt boende. Verksamheten har därför inte samma utformning som ett särskilt boende där man bor permanent. I verksamheten finns även möjlighet till växelvård om anhöriga som vårdar närstående är behov av avlastning. I Fagersta finns två enheter med korttidsplatser men även rum vid särskilt boende för äldre kan tillfälligtvis användas som korttidsplats.

Varje rum är utrustat med TV. För personer som vistas på korttidsplats har tyvärr. Pandemin inneburit isolering en kortare period i väntan på att provsvar inkommit. Ett viktigt led för att minska risk för smittspridning i äldreboende.

När det gäller biståndshandläggning så är detta en lagstyrd verksamhet som ska ge alla Fagerstabor samma möjlighet till stöd i sin vardag utifrån behov. Anhöriga gör fantastiska insatser för sina närstående och självklart lyssnar vi även på anhöriga men ytterst är det den enskildes åsikter som väger tyngst.

Än en gång, gå gärna in på vår hemsida och skriv dina synpunkter utifrån detta kan vi bemöta och titta över vilka förbättringar som kan göras i verksamheten.

Eva Blomberg, avdelningschef vård och omsorg

Ingrid Holmgren, socialchef

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy