Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Vad prioriterar Norberg: Elbilar eller skola och omsorg?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att tanka sin privata elbil för kommunens räkning kan väl inte vara okej, frågar sig insändarskribenten.

Bild: Julia Engström

Annons

I Norbergs kommun verkar elbilen prioriteras framför de vanliga kärnorna skola, vård och omsorg. För under en uppfriskande promenad i Norberg, förbi bland annat parkeringsplatser för anställda i de kommunala verksamheterna, ses med förundran att motorvärmarplatserna tillåter ”tankning” av dyra privata elbilar. Via elstolpens motorvärmare- och kupévärmaruttag placeras ”mojängen” som leder laddström till bilens ”tanklock” och vidare till elbilens uppladdningsbara batterier.

Annons

Annons

Ansvariga i kommunen måste ha sagt ”ja” till fri laddning, för det kan självfallet inte vara så att anställd riskerar sin anställning med dolt fritt ”lån” från sin arbetsgivare? Att för en billig månadspenning få sätta sig i en lättstartad och varm bil är ur bland annat arbetsmiljösynpunkt OK, men att för kommunala skattepengar även billigt ”tanka” sin dyra elbil kan inte vara det. Så billig är inte elen, så kommunen ska nog gå emot strömmen och ändra sig och säga nej.

Tanken med kommunalskatten är att den är till för viktigare verksamheter som till exempel skola, vård och omsorg än ”billig” privat elbilstankning. Kommunen ska behandla alla lika, så om inget ändras, genast fram med adressuppgifter till vem och var vi vanliga fossiltankare kan sända våra bensin- och dieselkvitton så det blir möjligt med likabehandling. Sätt genast ut kontaktannons om det i Fagersta-Posten.

Föreslår att vi vanliga dödliga ska kunna sända in våra fossilkvitton en gång i månaden till kommunen för snabb utbetalning. Då kan vi betala våra dyra elräkningar i tid utan inblandning av Kronofogden.

Häpne Konrad

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy