Annons

Annons

Annons

Annons

Striden om ny brandstation

Insändare
Hur ska brandstationsbygget i Skinnskatteberg finansieras?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten är kritisk till beslutet att bygga ny brandstation utan att begära in fler anbud.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Som kommunmedborgare i Skinnskatteberg reagerar jag på beslutet att bygga brandstation för 47,1 miljoner kronor plus alla andra kostnader som tillkommer. Anledningen är att det fanns bara ett anbud. Jag hade gärna sett att man gått fram och begärt in nya anbud. Jag vill redan här säga att jag är partineutral. Under mina 27 år som lokalredaktör visste ingen vilket parti jag röstade på. Så vill jag det ska så förbli! Jag röstar på det parti som har det bästa programmet inför valet och har det bästa toppnamnen på sin röstsedel.

Annons

Annons

Innan fullmäktige, i samband med allmänhetens frågestund, ställde jag frågan hur brandstation ska finansieras? Jag förväntade mig inte något svar direkt eftersom byggandet av en brandstation fanns på dagordningen. Men inte ens där nämndes några framtida ekonomiska lösningar. Jag befarar att det antingen blir en skattehöjning eller att andra verksamheter blir lidande. Det vore bra om man tänker först och handlar sen!

Under alla år som jag tidigare bevittnat fullmäktige måste jag kalla detta fullmäktige en enda ”hönsgård”

Jag ställer mig också frågan om alla våra folkvalda visste om vad de röstade på. Hade alla fått ut de handlingar som krävdes för ett beslut? Visserligen presenterade tekniska chefen hur han arbetat med ärendet och en ritning hur den 1 700 kvadratmeter stora byggnaden kommer att se ut. På läktarplats kunde jag inte urskilja några detaljer i ritningen. Presentationen var i övrigt bra! Under alla år som jag tidigare bevittnat fullmäktige måste jag kalla detta fullmäktige en enda ”hönsgård”. Hönorna värpte ägg som redan var kokta. Hur många av ledamöterna var fullt insatta i ärendet? Ändå kunde man gå till beslut och rösta. I båda lägren var det partipiskan som gällde. Men så är det ju också i riksdagen. Ingen kan tydligen gå emot sina toppar i partiet? Om jag skulle få svar på insändaren kommer jag inte ge mig in i någon debatt. Istället är det läsaren som får dra sina egna slutsatser. Vad som händer i ärendet får framtiden utvisa!

Ragnar Eriksson

Annons

Annons

Till toppen av sidan