Annons

Annons

Annons

Engelbrektsloppet 2022

KLART: Vi livesänder Kristinaloppet och Engelbrektsloppet: ”Nästintill heligt”

Helgen 12-13 februari bjuder vi dig som är prenumerant på en riktig skidfest.

Då sänder vi Kristinaloppet och Engelbrektsloppet live på sajten.

– Att vi kan erbjuda våra läsare att följa tävlingarna i Norberg så här känns både bra och spännande, säger Julia Engström, chefredaktör på Fagersta-Posten.

Efter två år med pandemi är det äntligen dags för de klassiska Engelbrektsloppet 60 km och Kristinaloppet 30 km att avgöras i Norberg. Helgen 12-13 februari kan du som är prenumerant följa loppen live på sajten, med start på Torget i Norberg.

– Engelbrektsloppet är tveklöst ett av de största evenemangen i vår del av länet. De här tävlingarna är något som inte bara lockar långväga åkare, det är också en folkfest för hela Norberg. De senaste åren har loppet, till följd av pandemin, både blivit inställt och fått hållas i begränsad omfattning. Nu ser det ut som att det kan börja återta mer av sin traditionella form, säger Julia Engström, chefredaktör för Fagersta-Posten.

Jimmie Johansson vann Engelbrektsloppet 2019.

Bild: Eric Blomqvist

Annons

Annons

Engelbrektsloppet kördes för första gången 1969 och sedan 1976 ingår loppet i En Svensk Klassiker. Så väl Engelbrektsloppet som Kristinaloppet är seedningsgrundande för Vasaloppet och Tjejvasan, som traditionsenligt avgörs i månadsskiftet februari-mars.

2021 avgjordes Engelbrektsloppet på distans och 2020 ställdes det in helt och hållet. Senast loppet gick i Norberg 2019 vann Rembo IK:s Jimmie Johnsson herrklassen och IFK Umeås Linn Sömskar på damsidan. Kristinaloppet 2019 vanns av Maria Nordström, Borås SK.

Linn Sömskar vann Engelbrektsloppet senast det avgjordes i Norberg 2019.

Bild: Eric Blomqvist

I år är tävlingarna tillbaka i Norberg och lördagens Kristinaloppet kommer avgöras på en slinga som är 15 km där åkarna kör två varv. Första start är 10.45 och sändningen börjar tio minuter innan. Söndagens Engelbrektslopp startar 10.00 och även där startar sändningen tio minuter innan. Sändningarna kommer gå att hitta via den här länken.

– Att Fagersta-Posten i år kan livesända Kristinaloppet och Engelbrektsloppet är förstås riktigt kul och jag hoppas att våra läsare ska uppskatta det. Kan eller vill man inte själv vara på plats kan man istället följa skidfesten på fagersta-posten.se, både genom livesändningen och artiklar. För många är det nästintill heligt att kolla på skidåkning så här års och att vi kan erbjuda våra läsare att följa tävlingarna i Norberg så här känns både bra och spännande, säger Julia Engström.

Annons

För att se sändningarna från Norberg måste du vara prenumerant på Fagersta-Posten. Är du inte det, så klicka här för att bli prenumerant. Är du redan kund så klicka här för att logga in och få tillgång till allt material på fagersta-posten.se.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan