Annons

Annons

Annons

Engelbrektsloppet 2022

Nytt lopp lockade över 800 deltagare i Norberg

Den första helgen av skidfestligheter i Norberg har nu gått i mål, med tävlingarna ”åk en mil vinn en bil” och Lilla Engelbrektsloppet. Och från arrangörshåll är man nöjda med dagarna.

– Vi fått väldigt mycket positiv feedback, säger marknadsansvarige Fredrik Persson.

Text

”Vi hade fantastiskt tur med vädret”, säger Fredrik Persson, marknadsansvarig på Engelbrektsloppet.

Bild: Privat

Annons

I lördags ljöd startsignalen för evenemanget Engelbrektsloppet, med det nya loppet ”åk en mil vinn en bil”. Chansen att vinna en bil – men förhoppningsvis också skidåkning i solsken – drog till sig 838 deltagare till startfältet.

– Nu under pandemin är folk vana vid att ta det lugnt och vara hemma, och med tanke på det får vi vara nöjda. Det roligaste är att det är så många som kanske inte rört skidorna på decennier, men som plockade fram dem till det här, säger Fredrik Persson.

Annons

Annons

Fredrik Persson, marknadsansvarig på Engelbrektsloppet.

Bild: Emma Larsson

Den lyckliga vinnaren av en Volkswagen Golf Alltrack blev en viss Bengt Thomaeus, som fick ta emot priset av Martin Stenmarck uppe på scenen.

På söndagen fortsatte eventet med Lilla Engelbrektsloppet. Nu återstår den andra helgen av skidfestligheten, med de långa tävlingsloppen. Som prenumerant på FP kan du se lördagens Kristinaloppet 30 km och söndagens Engelbrektsloppet 60 km live.

Fler bilder från helgens lopp:

Prisvinnaren Bengt Thomaeus.

Bild: Privat

Sångaren Martin Stenmarck har hyrts in av Engelbrektsloppet.

Bild: Privat

Bild: Privat

Annons

Torget i Norberg var välfyllt under lördagen.

Bild: Privat

Johanna Holmberg och Marcus Modig – båda från Västerås SK – vann helan dam respektive herr (12 km) på lilla Engelbrektsloppet.

Bild: Privat

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan