Annons

Annons

Annons

Annons

Höga drivmedelspriser

Debatt
V: Vi vill se ett pristak på bensin

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Flera Vänsterpartister från Fagersta svarar på SD:s inlägg om bensinpriser och förlossningsvård.

Bild: Sara Arvidsson, Sara Arvidsson

Annons

Svar på SD:s debattartikel ”Vänsterpartiet har del i ansvaret för förlossningskrisen”.

Hur vi ska lösa de höga bränsle- och elpriserna är just nu något som alla partierna jobbar för, inte bara SD. Vänsterpartiet har mycket att säga om frågan och vi återkommer med en egen insändare om vad vi vill som parti, men kortfattat vill vi att familjer och personer som är beroende av bilen ska kunna leva utan oro och att företag ska ha råd att fortsätta leva utan uppsägningar av personal, därför vill vi sätta ett pristak på 18 kronor för bensin och några kronor till för diesel.

Annons

Annons

Men krisen inom förlossningsvården handlar om så mycket annat:

Under föregående mandatperiod kom regeringen tillsammans med Vänsterpartiet överens om att satsa 500 miljoner till förlossningsvården och kvinnors hälsa (vårändringsbudgeten 2017).

Trots satsningar som V har fått igenom (och SD varit emot) har det inte räckt för att lösa krisen inom förlossningsvården.

Vänsterpartiet är emot vinster i välfärden. Det är viktigt att vården inte dräneras på grund av att privata företag bedriver vinstgivande verksamheter med skattemedel. Exempel på detta kan vara privata vårdcentraler, nätdoktorer, hyrläkarkonceptet med mera.

För privata intressen sker det oftast satsningar där det går att göra störst vinster, inte störst nytta, medan till exempel förlossningsvården går med underskott för att den anses mindre produktiv.

Vänsterpartiet Fagersta

Ann-Christine (Ankie) Andersson (V)

Elisabeth Hanning (V)

Leyla Chabbani (V)

Nora Bastås (V)

Linda Normann (V)

Päivi Kirsilä (V)

Annons

Annons

Till toppen av sidan