Annons

Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Debatt
Socialdemokraterna talar med kluven tunga

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Helena Norrby (C).

Bild: Staffan Bjerstedt

Annons

”Det som ger billig el snabbast är att bygga ut vindkraften, både till land och till havs, men det säger tyvärr allt för många kommuner nej till” skriver Åsa Eriksson och Tony Bölja, båda socialdemokratiska representanter, i en debattartikel med samma rubrik.

Annons

Det är minst sagt lustigt skrivet med tanke på att den arbetarkommun Tony representerar stoppar allt vad vindkraft heter. Tony Bölja sitter nämligen i kommunfullmäktige som representant för Socialdemokraterna i Skinnskatteberg och aspirerade till att bli förstanamnet på deras kommande vallista. Det är samma socialdemokratiska arbetarkommun som i kommunstyrelsen initierat och drivit igenom ett allmänt veto mot storskalig vindkraft i hela Skinnskattebergs kommun. Inte nog med det. Samma socialdemokratiska grupp har i ledningsutskottet också utverkat beslut som lett till att brev för att stoppa vindkraftsparker i angränsande kommuner skickats.

Annons

Argumentet är vår storslagna natur. Den är fin, det är den. Det håller jag med om. Men hela Sverige är storslaget vad gäller natur och många, många kommuner kämpar för att få behålla sina invånare och för att locka till sig gäster, precis som Skinnskattebergs kommun gör. Så det är knappast ett argument unikt för vår kommun.

Om det är som Tony skriver i insändaren, att Socialdemokraterna tycker vindkraften är det bästa, så vore det på sin plats om han åtminstone fick sina egna styrande partikamrater att gå i takt innan han går på andra partier för att de tycker andra alternativ är bättre och har andra lösningar. För inte kan väl Tony och Socialdemokraterna tycka att vindkraften ska byggas, men helst ”någon annanstans”?

Helena Norrby, gruppledare Centerpartiet Skinnskatteberg

Till toppen av sidan