Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Debatt
(V)i vill se en oberoende utredning om pizzakonkursen

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Linda Normann (V) och Shiro Biranvand (V).

Bild: Sara Arvidsson, Sara Arvidsson

Annons

En odemokratisk, orättvist och partisk beslut i kommunstyrelsen om begäran från före detta ägaren till Pizzerian Picasso på kommunstyrelsen den 5 april. NVK stängde Järnvägsgatan och Bergslagsvägen under 2017-2019. Två långa år tog det att byta VA-ledningar genom ett externt företag. 

Pizzerians ägare gick i personlig konkurs. Och nu har NVK gjort en så kallad utredning och föreslog idag att skadestånd inte är lämpligt då skadan "inte är av stor betydelse". Är verkligen inte en personlig konkurs av stor betydelse enligt S, M, SD och L? Brevet från tidigare ägaren till Pizzerian Picasso fanns inte heller med i handlingar. Varför undrar (V)i ?

Annons

Annons

Som Vänsterpartiets röst i KS yrkade vi att: Kommunstyrelsen föreslås lämna skrivelsen från dåvarande innehavaren av pizzerian till kommunstyrelsens försäkringsbolag för en mer objektiv utredning om kommunens ansvar. Men förslaget fick trotts detta avslag från S, M, L, SD. Det enda parti som ville ha en oberoende bedömning av utomstående försäkringsbolag var Vänsterpartiet.

Shiro Biranvand (V).

Bild: Sara Arvidsson

Linda Normann (V).

Bild: Sara Arvidsson

Shiro Biranvand (V)

Linda Normann (V)

Annons

Annons

Till toppen av sidan