Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Debatt
Vilka fler vill Vänstern sänka lönen för?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bertil Fredriksson (SD) och Peter Lilja (SD).

Bild: Sara Arvidsson, Lova Jappevik, Arkivbild

Annons

Det har blivit en debatt om kommunalrådets och övriga nämndordförandes arvoden i Fagersta kommun.

Vår uppfattning inom Sverigedemokraterna i Fagersta är att vi borde frysa dessa arvoden. Det vill säga lämna dem oförändrade under en längre tid tills nivån kommer i balans med jämförbara kommunarvoden i Sverige.

Syftet är att vi med lång facklig erfarenhet inom SD:s styrelse anser att det är brukligt i god tro att istället för att sänka dessa arvoden lämnar dem oförändrade tills de hamnar på en skälig nivå.

Annons

Annons

Det som väckt frågan är att Vänsterpartiet själva införde det höga arvodet. Nu vill de sänka arvodet men anför varför de höjde det var:

1) För att det tidigare kommunalrådet Stig Henriksson (V) jobbade så hårt och...

2) att Stig Henriksson (V) betalade ett dolt partistöd, partiskatt, till Vänsterpartiet.

Därför var det motiverat att det förre kommunalrådet skulle ha ett sådant högt arvode.

Vi från Sverigedemokraterna ifrågasätter dessa skäl, arbetar inte Marino Wallsten (S) hårt? Vi kan ha olika åsikter om den förda politiken men jobbar Marino sämre? Varför ska arvodet sänkas bara för att Vänsterpartiet inte erhåller något dolt partistöd, partiskatt, från nuvarande kommunalråds arvode? Dessutom är det märkligt med en sådan så kallad "partiskatt". Men varför reagerade de inte på Stig Henrikssons höga arvode som de själva infört? Varför var det okey då men inte nu?

Tycker Vänsterpartiet att vi ska sänka lönen för människor inom offentlig sektor bara för att de vill det? Ta ett vårdbiträde eller undersköterska, ska de ha sänkt lön?

Vi inom Sverigedemokraterna anser att människor som gör ett bra arbete ska en god löneutveckling oavsett om det är ett kommunalråd eller ett vårdbiträde och med oförändrade arvoden kan vi lägga mer pengar på dem som behöver det mest.

Sverigedemokraterna i Fagersta

Bertil Fredriksson

Peter Lilja

Annons

Annons

Till toppen av sidan