Jag har ett par gånger skrivit och, kanske i det mer entusiastiska laget, berättat om fenomenet med den så kallade "hitteboken". Det vill säga böcker som cirkulerar ute i samhället, ofta med en post it-lapp med texten ungefär "bortskänkes, ta för dig". Då jag har ett rätt sparsamt socialt liv, och inte har så mycket till fritidsverksamheter eller hobbies, så har detta varit guld värt.
Annons

Insändarskribenten hyllar fenomenet "hitteboken", det vill säga böcker som skickas vidare av allmänheten och på så vis cirkulerar i samhället.
Bild: Arkivbild
Annons
Den här gången vill jag dela med mig av en ny upplevelse. För några dagar sen var jag till Skinnskatteberg i ett ärende. När jag är där brukar jag ta en promenad, och även sitta i kyrkan en stund och fundera. Senast jag var där satt en grabb, några år yngre än mig, och bläddrade i vad som av allt att döma var just en sån bok (post it-lappen höll han i handen). Jag hejade på honom, och vi språkades vid en stund. Efter en stund var vi inbegripna i en mycket intressant och givande diskussion om livet, världsläget och vad det är att vara medmänniska. Med avstamp i en gemensam punkt, även om det var något så enkelt som en bok han just hittat, så fick jag ett möte och lite nya reflektioner.
Så, till er som gör dylika saker som "hitteboken" - med denna insändare vill jag återigen ge er lite "ros". Tänkte att det kan vara av värde för er att få veta vad som till exempel kan ske efter att boken lämnat era händer.
Till er som gör sånt här - fortsätt med det! Jag har förstått att det även finns skeptiker. Till er som är tveksamma till fenomenet - var inte det! Detta är och kan vara en guldgruva.
För övrigt. I kyrkan låg ytterligare ett par till böcker utlagda. En av dem fick såklart följa med mig hem. Igen - tusen tack!
Tackar ödmjukast