Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Debatt
Socialdemokraternas självgodhet hindrar skolans utveckling

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Anna Lindgren (DiN).

Bild: Privat

Annons

Vi kan börja vår debattartikel med förvissningen av att Socialdemokraternas syn på sig själva är att de är förträffliga och anser att de har några som helst brister. Under partiets 20 år vid makten har de aldrig behövt ta råd eller lyssna på några andra än sina egna partikamrater.

Samtidigt får vi signaler om att den psykiska ohälsan bland eleverna i skolan försämras dramatiskt. Kvalitetsarbetet är helt under isen och skolresultaten försämras.

Inom äldreomsorgen är utvecklingen densamma – personal slits ut vilket innebär ökade sjukskrivningar vilket går ut över våra gamlingar. Utöver det hamnar vi också i botten på rankingar när det gäller företagarnas syn på den kommunala servicen.

Socialdemokraternas självgodhet göder det hårda politiska klimat som råder. Att vara ödmjuk kräver både styrka och mod att erkänna att man inte har svar på allt och att vi tillsammans kan göra saker och ting bättre. Den förmågan saknas från både socialdemokrater som vänsterpartister

Annons

Annons

Som medborgare i Norberg skulle man önska att dessa maktbärande partier visade lite ödmjukhet i att de kanske inte har alla svar på de problem Norberg har att brottas med. Vi skulle säkerligen må bättre av om vi hade ett politiskt klimat där vi hjälper varandra till gagn och nytta för Norberg.

I sitt debattinlägg ställer Socialdemokraterna återigen frågan vad Demokraterna vill göra för att skolan skall förbättras. Vårt spontana svar är att inte mer pengar för det satsas redan mer i Norberg än i jämförbara kommuner. Däremot kräver vi att skolan använder pengarna på ett effektivare och konstruktivare sätt än vad de gör idag.

Vi anser exempelvis att arbetet inom elevhälsoteamet bör förstärkas. Problemen med den psykiska ohälsan minskar inte utan tvärtom ökar. Här måste vi förbättra både planering, kompetens som det operativa arbetet.

Vi anser att skolan måste fokusera på att förbättra sin kvalitet, uppföljning och styrning. Enligt revisorernas granskningsrapport är det till och med så att personal varken kan eller följer regelverket som styr deras arbete.

Slutligen – de etiska regler som politiken i Norberg satte upp 2008 och som var ett resultat av Christer Filipssons (DiN) motion ska inte användas av makten för att kväva den politiska debatten. Politiker som är passiva eller fattar, för oss medborgare, felaktiga beslut skall inte skyddas från ansvar eller kritik.

Ta ert ansvar eller hoppa av! Vill du som bor här i Norberg ha förändring till det bättre?

Lägg din röst på Demokraterna i kommunvalet i höst.

Anna Lindgren

Talesperson för skolpolitiska frågor

Demokraterna i Norberg

´

Till toppen av sidan