Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Debatt
PNF raggar aldrig några kandidater

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Putte Dahlström (PNF).

Bild: Arkivbild

Annons

Det känns bra att det inte är intervjuoffren som rubriksätter men det är så man skäms som ordförande för ett parti som seriöst arbetat för att få nya medlemmar när Fagersta-Posten kallar vår dialog med folk med intresse för politik för raggning. Fakta är den att inför valet hösten 2022 har många tidigare partier av olika anledningar valt att inte ha någon lista. Detta tipsade jag FP om och man gjorde en artikel kring detta. Vi har då under våren varit i kontakt med flera av dessa partier för att ge dem, genom valtekniskt samarbete, platser på vår lista. Inget parti har dock visat intresse.

Annons

Annons

De nya på listan har som enskilda personer valt att kandidera. Om inte FP tar på sig sitt ansvar vad gäller rubriken så ber jag på PNF:s vägnar våra nya kandidater om ursäkt för det välkomnande in i den norbergska politiken som FP ger er. Finns ett underliggande syfte från FP att "förlöjliga" rekryteringen av kandidater till vårat parti, är jag övertygad om att det är PNF som vinner norbergarnas hjärta. Förväntar oss en kraftfull dementi från chefredaktören att så inte är fallet.

Putte Dahlström, ordförande Partiet för Norbergs Framtid

Chefredaktören svarar:

Jag är övertygad om att PNF har arbetat seriöst med att få nya medlemmar till partiet. Jag tycker inte att vår artikel gör gällande något annat.

Som utgivare tar jag ansvar för allt FP publicerar, och så även här. Jag håller inte med om att rubriken är förlöjligande, tvärtom menar jag att den är rak och tydlig. Som alltid går det att använda en mängd olika uttryck för att beskriva saker. Ord kan användas i olika sammanhang och få olika innebörd. I den här artikeln går "ragga" att jämföra med "värva" eller "hitta", för att nämna några exempel. Och det känner jag mig trygg med att våra läsare förstår.

Vi kommer inte att ändra rubriken, jag ser inget konstigt med den.

Julia Engström, chefredaktör och ansvarig utgivare

Annons

Annons

Till toppen av sidan