Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Debatt
Hur förbättrar vi politiker skolan i Norberg?

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Eva Pålsson (S).

Bild: Privat

Annons

Vi som är valda till fullmäktige har som ansvar att sköta det som norbergarna har tillsammans; som skola, äldreomsorg och gator med hjälp av Norbergarnas samlade medel som skatter, statsbidrag. Vi har det yttersta ekonomi- och personalansvaret och ansvarar för att alla anställda har en bra arbetsmiljö. Det ansvaret har vi delegerat/överlåtit till kommunchefen som i sin tur delegerar vidare till förvaltningscheferna. Är vi missnöjda med hur verksamheterna sköts ska vi klaga hos kommunchefen eller till och med dra tillbaka hans delegation och själva ansvara för det dagliga arbetet. Att skriva klagande insändare är inte att göra någonting. Eftersom jag numera jobbar i skolan som handledare/arbetsterapeut vill jag fokusera på hur vi får dåliga vibbar, vi som är personal och elever i skolan. Det är vi som inte duger till. Det är vi som utsätts för personalutbildning som en straffåtgärd. Det är vi som inte klarar av våra jobb…

Annons

Annons

Den smutskastningen håller jag inte med om. Jag har aldrig tidigare varit med om att hela arbetsstyrkan brinner så för sina jobb, strävar efter att hitta nya sätt att förmedla den kunskap eleverna behöver och ser varje individ. Utbildningsverksamheten i skolan styrs av skollagen. Skolverket har tillsyn av alla skolors verksamhet. Inte vi politiker. Men vi har ansvaret för att skapa förutsättningar för att eleverna får tillgång till den undervisning de har rätt till. Vi behöver värna om att vår personal blir kvar och trivs och att våra elever kan vara stolta och glada över den skola de går i. Vi behöver vara en kommun som man gärna vill bo och arbeta i.

Några avvikande politiska förslag till mål för verksamheterna fanns inte. Där tycker alla partier lika. I det stora hela har vi alltså precis samma politik. Hade det funnits någon annan skolpolitik, så var det här den skulle ha visats upp.   Det viktigaste, för att elever och lärare ska känna sig värdefulla och göra bra ifrån sig, är hur vi politiker uttrycker oss. Vi behöver se alla positiva och bra saker som görs. Vi måste vara stolta över vårt samhälle och våra innevånare. Vi måste visa det.

Vill någon ha en liten inblick i vad som händer i skolvärlden, så följ Centralskolan på Instagram centralskolan_norberg.

Eva Pålsson (S), Norberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan