Annons

Annons

Annons

Norberg

Debatt
Att skicka vapen är inte att vara neutral

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Liane Blom (L).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Nu kommer vi alla strax få veta vad en utredning om Nato-medlemskap för Sveriges del kommer att innebära. Det är inte den första utredningen, men man får hoppas att det blir den sista.

För Liberalernas del är det självklart att Sverige ska med. För oss handlar det om olika saker. Ensam är inte stark. Vi hör historiskt sett ihop med Finland och bör vara solidariska med dem. I annat fall blir Sverige ett ännu intressantare objekt att erövra.

Annons

Annons

Liberalerna har förutspått det som nu händer i Ukraina. Rysslands upptrappning har pågått under en längre tid och flera länder i Europa är beroende av rysk gas. Faller Ukraina så är det ett hot mot demokratin i samtliga länder i Europa, och länder som vill ansluta till EU. Ingen ska med våld ta ett annat land.

Jag är inte förvånad över att Socialdemokraterna nu vill få frågan av bordet så att det inte fördunklar valet i höst. Ett val där Liberalerna kan stå rakryggade och tala om det här har vi förespråkat under lång tid. Nu ska frågan bort från valrörelsen.

Nu blir det till synes snabba ryck från handlingskraftiga sossar (?). Det är dock förvånande att det ska ta sådan tid för Sverige att ta ställning till Nato-medlemskap. De flesta partier var eniga om att Sverige skulle skicka vapen till Ukraina. Hallå? Det är inte att vara neutral! Sverige har redan tagit ställning och står på Ukrainas sida. Det är dags för Nato-medlemskap nu.

Liane Blom (L), ordförande i Liberalerna Norberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan