Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Debatt
KD: Vi vill se mer konkreta överenskommelser om idrott

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Malin Gabrielsson (KD) och Hans Stergel (KD).

Bild: Privat

Annons

Under två år har Regionen arbetat med dokumentet ”Regional idrottsplan”. Istället borde en ekonomisk överenskommelse ha gjorts mellan Region Västmanland och idrottsrörelsen, förslagsvis RF-SISU, med konkreta mål kopplat till regionens ansvarområde så som folkhälsa.

Den typen av samarbete med föreningslivet avvisar dock regionstyret bestående av S, L och C. Och har gjort så under många år.

Annons

KD vill dra ner på onödig administration och ha ordning och reda bland alla tiotusentals dokument. Detta för att underlätta för regionens medarbetare, för att nå uppsatta mål samt för att mer pengar ska gå till riktig verksamhet. Alla dokument som läggs in i systemet kostar tid och pengar att administrera.

Annons

Malin Gabrielsson (KD).

Bild: Privat

Att KD hellre ser konkreta överenskommelser, att den regionala idrottsplanen främst rör kommunala frågor och för att dokumentet inte håller kvalitetsmåttet var anledningarna till att KD vid regionfullmäktige sa nej. Vi tänker inte bidra till att öka medarbetarnas administrativa börda i onödan. Det fanns en annan bättre väg att gå.

Hans Stergel (KD).

Bild: Privat

Det vi ser positivt på är den dialog som skett, där även KD deltagit, men resultatet skulle landat i något annat. Idrottsrörelsen har goda möjligheter att lösa flera stora samhällsproblem så som brist på motion, ofrivillig ensamhet och långsam integration. I Västmanland har idrotten dessutom stor potential i att locka hit fler och stora evenemang, vilket ger ökad försäljning och arbetstillfällen.

KD står för ett modernt och professionellt ledarskap. Där ingår tydliga överenskommelser med länets idrottsrörelse.

Malin Gabrielsson (KD), regionråd i opposition

Hans Stergel (KD), kandidat regionfullmäktige

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy