Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Visa lite respekt för priset Årets Fagerstabo

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gösta Berglund och Julia Tiger blev årets Fagerstabor 2021.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

NU FÅR DET VARA NOG! Angående krönikan om ”Årets Fagerstabo” av Shaun Walls vill jag säga det här: Yttrandefrihet och tryckfrihet i all ära och den ska naturligtvis finnas och respekteras men det hade varit klädsamt om det också visades respekt för traditioner, kultur och andra åsikter än ens egna. Att ”racka ner” och trampa på andra människors värderingar är respektlöst och ett hån mot andra människors intressen och värde. För att få respekt själv krävs det också att respektera andra! Bär de egna epiteten med stolthet och kasta bort offerpälsen.

Annons

Annons

”Årets Fagerstabo” utses på grunder som Gösta Olsson (GOLO) fastlagt vid bildandet av stiftelsen. Kriterierna är inte på något vis diskriminerande ur de perspektiv som radats upp i Shaun Walls krönika. Personerna som får priset är nominerade av Fagerstabygdens invånare, alltså i demokratisk ordning och uppfyller stiftelsens kriterier. En stiftelses ändamål kan inte ändras – inte ens av kommunen! Den nu framlidne Gösta Olsson (GOLO) grundade denna stiftelse utifrån sina och den tidens värderingar, uppfattningar och åsikter, och vem är satt att klandra hans värderingar och sista vilja!? Det är fritt för var och en att grunda nya stiftelser och sätta upp egna kriterier för urval! Det är också fritt att nominera personer till den hedrande utmärkelsen ”Årets Fagerstabo”!

Respekt och tolerans!

Svar direkt från Shaun Walls:

Jag vill tro att det finns mer hopp för oss. Än att vi levande okommenterat ska dansa efter en död gubbes sista vilja. Speciellt efter  #Metoo, Utoya, Black lives matter, Trump, Fridays for future, pandemin, hbtq-fria zooner i Polen, Stop asian hate och koranbränningen. Tror du verkligen Gösta hade hållit sina kriterier om han hade upplevt allt det? Jag vill tro att det finns mer hopp för både dig och Fagersta kommun att inte längre behöva vara rädda för förändring och låtas uppdatera till nutid. Så ni en dag ser vilka tillgångar vi är, vi marginaliserade, minoriteter och vi som gjordes till offer för andras värderingar.

Med all respekt och tolerans, Bruksbögen

Till toppen av sidan