Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Har Björkängen blivit ett låst äldreboende?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten ifrågasätter att det blivit svårt att ta sig in på Björkängen.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

På Björkängens äldreboende i Norberg har det blivit näst intill omöjligt att ta sig in. Tidigare var stora entrén öppen mellan 06.30-19.00

Många är frågande till detta, hur kan entrén vara låst och endast vara öppen mellan 08.00-16.00 på vardagar och på helgerna låst. Boende som går ut kommer inte in utan nyckel, och många boende är utan nyckel.

Personal/vikarier utan nyckel eller tagg kommer inte in, vilket kan till deras förtvivlan resultera i försenad ankomst till avdelningen. Att ringa avdelningen är inte lösningen, personalen är ofta upptagna och kan endast svara i mån av tid. Anhöriga/vänner till boenden kommer inte in, besökare till olika aktiviteter i Bubblan kommer heller inte in, men viktigast av allt - blåljuspersonal kommer inte in vid akuta ärenden, personalen är ju i dessa fall oftast upptagna med det akuta ärendet.

Annons

Annons

Vid förfrågningar varför dessa förändringar kommit till var svaret att en anhörig till en boende hade ställt det kravet.

Är det rimligt att en person, i det här fallet socialchefen, kan fatta detta beslut utan en konsekvensanalys? Skulle en sådan varit gjord hade andra möjligheter utretts och en bättre lösning kommit till stånd så att tidigare nämnda incidenter aldrig kan uppstå.

Gör om gör rätt!!!

Utelåst/inlåst

Annons

Annons

Till toppen av sidan