Annons

Annons

Annons

Striden om Klockarbergsvägen

Insändare
S: Medborgare ska kunna lita på oss

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fredrik Vigerskog, S, och Lena Lovén Rolén, S, Skinnskatteberg.

Bild: Sara Arvidsson, Privat, Olle Strandberg

Annons

Replik på M:s insändare 2 juni.

Medborgare ska kunna lita på oss Socialdemokrater. Invånare, kontakta oss gärna för en mer utförlig bild, än vad denna insändare kan ge. Här följer fakta som kan kontrolleras:

Annons

Förstudien planerades att kosta 400 tusen kr. Arkitektfirman var dyrare än i tidigare förstudier. Extra 300 tusen kr äskades och tilldelades. Varje krona av dessa ca 700 tusen kr kommer kommunen att få tillbaka från SBO när vi går in i samverkan. SBO kommer att ta ALLA kostnader för ombyggnationen av Klockarbergsvägen 8, dryga 50 miljoner kr. Vår kostnad är ca 500 tusen kr för personal.

Annons

Beträffande att vi Socialdemokrater bromsar era motioner, så är inte detta möjligt. Vi fick 41 % av Skinnskattebergs röster förra valet. Det krävs således att även C, L och/eller SD röstar mot era motioner. Vi är inte intresserade av att bromsa någon, vi är bara intresserade av att utveckla Skinnskatteberg. En hel del av era förslag anser vi inte gynna Skbg eller att de är inaktuella.

Fint att ni tänker en långsiktig hållbar kommun. Då borde ni röstat JA till SBO och inte överklaga beslutet. SBO innebär att vi inte behöver rusta Klockarbergsvägen för egna medel. Ni ville sälja Klockarbergsvägen 8 (2018-2019) för ca 5 miljoner och riskera att vi utsätts för social dumping. Ni ville överbygga en ny brandstation, 3 x större än den vi har idag och ca 2 miljoner i ökade driftkostnader/år. Ni ville/vill ha in privata leverantörer inom äldreomsorgen. Ni ville lägga miljoner i marknadsföring istället för på äldreomsorgen i budget 2020.

Ni skriver att ni inkommer med en lista över vad ni gjort denna mandatperiod. Glöm då inte att berätta för våra invånare det vi nämner ovan.

Annons

Vi Socialdemokrater kommer alltid att prioritera en bra och trygg välfärd. Inga höjda skatter behövs med ansvar och förnuft. Nu har vi fått arbetsro, den kommer att generera en bra fungerande styrning och ledning både inom förvaltningen och politiken, något vi alla har ansvar för.

Annons

Vi kan bara hoppas att invånarna genomskådar eran politik. Nu behövs en stabil majoritet. En röst på S är en garant för stabilitet och utveckling och medborgare ska kunna lita på oss Socialdemokrater.

Lena Lovén Rolén (S)

Fredrik Vigerskog (S)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan