Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Övergången vid Blomstervägen fortfarande farlig

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Nu är det ett år sedan insändaren om ”Livsfarlig övergång vid Blomstervägen” publicerades. Det kom inget svar eller reaktion från NVK som är ansvariga för trafiksäkerheten, det hade nog ingen heller räknat med, svaren fortsätter generellt att utebli vilket påpekades redan i oktober 2020 på insändarplats.

Annons

Annons

Oavsett om svar erhålles eller ej så konstaterar jag att smitvägen över Blomstervägen till von Rosensväg fortfarande används frekvent. Mest troligt måste det ske en olycka innan det blir åtgärdat, den form av tidigare tillbud som beskrevs verkar inte räcka för att vidta åtgärder.

Närmast vägkanten är det kommunal mark hela vägen fram till nästa fastighet, gör er själva en tjänst och förläng staketet. Skulle det vara några konstigheter för de båda närmaste fastighetsägarna att förlänga staketet, plocka upp telefonen och slå en signal för att komma överens.

Slutligen så läser jag på NVKs hemsida om trafiksäkerhet: ”Trafiksäkerhet är ett av våra största och viktigaste arbetsområden” – för tillfället toppar denna övergång i mina ögon listan över trafikfarliga platser i Fagersta, visa att det är ett av era viktigaste arbetsområden och agera innan det är för sent.

Fortfarande bilist

Annons

Annons

Till toppen av sidan