Annons

Annons

Annons

Annons

Valet 2022

Chefredaktören: Förstagångsväljare? Då läser du FP gratis fram till valet

Ska du rösta för första gången i höst? Då har vi en glad nyhet! Du kan få läsa Fagersta-Posten digitalt ända fram till valet – helt gratis.

Nu får du som är mellan 18 och 25 år chansen att helt gratis läsa FP digitalt fram till valet i september.

Bild: Karolin Johansson, Lennye Osbeck

Annons

Ofta är det riks- eller världsfrågor som man tänker på när det handlar om vilket parti man ska rösta på. Men faktum är att de frågor som rör just platsen du bor på är de som påverkar dig allra mest.

För oss i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg är det via Fagersta-Posten som du får reda på vad som händer och vad de olika partierna vill göra. Här ställs frågorna – och här granskas människorna bakom besluten.

Samtliga mellan 18 och 25 år kan alltså från och med nu teckna en digital prenumeration på FP som gäller fram till valet i september. Det innebär att du kan ta del av all journalistik som vi gör kring valet i kommun, region och riksdag – men även allt annat. Prenumerationen avslutas automatiskt efter valet så du behöver inte göra något själv.

Annons

Annons

Redan nu kan du ta del av flera av våra artikelserier som berör valet. I artikelserien Valet 2022 samlar vi både regionala och rikstäckande frågor. I serien Mitt val kan du läsa om hur de olika valdistrikten i Fagersta röstade senast. Dessutom samlar vi valnyheter, insändare och debattartiklar i kommunspecifika serier så att det blir enkelt för dig att hitta. De här fylls givetvis på fram till valet – och efteråt:

Fagersta

Norberg

Skinnskatteberg

När du skaffat prenumerationen avslutas den automatiskt efter valet i september - om du inte själv väljer att förlänga den.

Bild: Karolin Johansson

Väljarna mellan 18 och 25 år är många, totalt finns 430 000 förstagångsväljare i Sverige. Det är 40 000 fler än valet 2018. De som kan rösta för första gången i år utgör 5,7 procent av väljarna – och kan därmed ha en avgörande betydelse för valutgången på alla nivåer.

Annons

Det här är en grupp som ofta inte har så mycket pengar, och därför sällan betalar för en nyhetskanal utan i stället informerar sig via sociala medier eller andra gratiskanaler. Samtidigt vet vi att många av dem är mycket samhällsengagerade, ställer höga krav på information och gärna vill veta mer.

Annons

Därför bjussar Fagersta-Posten på en digital prenumeration. Förstås med förhoppningen om att de även i framtiden vill fortsätta läsa oberoende lokal journalistik, men också för att även de unga väljarna ska kunna göra medvetna val även lokalt.

Länk till gratiserbjudandet finns här – dela gärna länken med fler förstagångsväljare som kan vara intresserade.

Annons

Annons

Till toppen av sidan