Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Norbergs pengar ska hamna här – inte i en plånbok i Fagersta

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lennart Skansfors (DiN), Demokraterna i Norberg. Foto: Kenneth Sund

Bild: Annelie Salminen

Annons

45 orörda miljoner. En intressant tanke är vad vi skulle kunna åstadkomma i den här kommunen om vi har tillgång till nio extra miljoner varje år under fem år. Demokraterna är ett parti som lyfter på alla stenar och det arbetet har nu resulterat i att vi hittat 45 orörda miljoner.

Vi har efter att ha granskat kommunens årsredovisningar konstaterat att 45 miljoner kronor som hade gjort bättre nytta i att förstärka både skolan och omsorgen har tillåtits vara inlåsta hos Norra Västmanlands kommunalteknikförbund. De har efter årets slut skickats tillbaka till Norberg som lagt dem i sin kassa utan att de gjort någon nytta alls.

Annons

Annons

Nio extra miljoner årligen kan förbättra äldreomsorgens och skolans arbetsvillkor på ett avgörande sätt. Vi har möjlighet

► att anställa fler specialpedagoger och lärare

► att anordna skolskjutsar som är anpassade för barnen

► att bygga ut den psykosociala elevhälsan

Socialtjänsten har möjlighet

► att bygga upp egna öppenvårdsinsatser och jobba förebyggande mot alkohol- och narkotikamissbruk bland våra ungdomar

► att ha vårdhundar på våra äldreboenden

► Att anställa fler sjuk- och undersköterskor

Socialdemokraterna och vänstern har år efter år tillåtit att överbudgeteringen fortsätter med konsekvensen att vård och omsorg får mindre resurser. Problemen har uppmärksammats av både Liberaler och Demokraterna i fullmäktige men majoriteten har vägrat att lyssna och fortsätter i den gamla maktfullkomliga stilen.

Dessa pengar skall givetvis användas för att förbättra vardagen och villkoren för våra medarbetare och brukare. Norberg kan bättre – men inte med nuvarande politiska regim. Om vi ges inflytande kommer vi att göra rätt – våra pengar skall användas där de gör bäst nytta. Inte i en portmonnä i Fagersta.

Lennart Skansfors, ledamot i kommunstyrelsen Demokraterna i Norberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan