Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
DiN slirar på sanningen – investeringspengar kan inte användas hur som helst

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Liane Blom (L) i Norbergs kommun.

Bild: Lova Jappevik

Annons

Demokraterna i Norberg slirar ibland på sanningen och det märks att det är valår. Vad gäller de 45 miljoner som partiet nu har ”hittat” så misstänker jag att de syftar på investeringsbudgeten. Den är nämligen på 45 miljoner vilket står att läsa på sid 21 i årsredovisningen för Norbergs kommun. En stor del av dessa pengar är öronmärkta till investeringar som vi redan tagit beslut om.

Annons

Annons

Investeringspengar kan inte gå till vad som helst. Det går alltså inte att flytta dessa 45 miljoner och stoppa in i skola och omsorg. Att påstå att pengarna ligger i en portmonnä i Fagersta och samtidigt ha en bild på NVK kommer också göra att många drar slutsatsen att NVK har en stor kassakista, och de har de inte.

När NVK inte gör av med hela slanten de får av Norbergs kommun så skickar de tillbaka pengarna. Det är något som liberalerna har uppmärksammat av den enkla anledningen att man inte kan göra vad man vill med de pengarna sedan. Det är ogenomfört underhåll av byggnader och ogenomförda projekt som kommer tillbaka och hur mycket man än vill så kan man inte stoppa in pengarna där de behövs.

Eftersom att gå ur NVK är en valfråga för DiN så är det rimligt att anta att man försöker hitta varje sten att kasta på NVK för att stärka tesen att Norberg ska gå ur. Liberalerna ställer sig inte bakom detta. NVK har haft sina problem och gjort en stor omorganisation. De har alltid lämnat tillbaka pengar som inte är ”deras”. NVK måste få ordning på sin organisation och Norberg behöver få fler projekt genomförda inom rimlig tid, men jag har under mandatperioden sett förändringar till det bättre. Det är dock inte gjort i en handvändning att byta arbetssätt och organisation.

Annons

Norberg behöver satsa för framtiden. Att bygga nya skollokaler är Liberalernas valfråga och vi anser att NVK behövs. Vad gäller byte av styre i Norberg så håller jag med Demokraterna. Om det ska bli någon förändring i Norberg så behöver vi byta styre.

Liane Blom (L) ordförande i Liberalerna Norberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan