Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Förskolan är på väg att bli bättre

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Liane Blom (L).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Vad skönt att "En som undrar" står upp för barnomsorgen i Norberg! Som politiker har jag följt förskolans arbete, där vi nu förstärkt med ytterligare en rektor eftersom vi har så många barn i Norberg. För ett år sedan var det svårt för förskollärarna att hinna med sin planeringstid, något som är extra viktigt för att de ska hinna planera och handleda outbildad personal. Som jag har uppfattat det av företrädare för personalen så har målmedvetet arbete lett till att planeringstiden hinns med i högre grad nu jämfört med förra året, alltså en förbättring för såväl personal som barn.

Annons

Annons

I Norberg ska vi sträva efter att ha utbildade förskollärare och barnskötare. Vi har samma bekymmer som många andra kommuner med att rekrytera utbildad personal. Liberalerna vet att bra arbetsvillkor är viktigt för samtliga inom förskola-skola och därför har vi också propsat på att arbetsmiljö behöver ses över i hela kommunen. Vidare är det viktigt att Norberg kan konkurrera med omgivande kommuner vad gäller löner och därför har vi ifrågasatt varför så lite pengar lagts i den centrala lönepotten. Norberg måste ha råd att betala konkurrenskraftiga löner, men god arbetsmiljö för personalen trumfar ofta hög lön. Därför måste Norberg satsa på båda.

Från Liberalernas sida har vi lagt förslag efter förslag på hur grupperna i förskolan ska kunna minskas. Detta har slagits ner med järnhand av majoriteten. Det som tidigare kallades familjedaghem får inte drivas vare sig av privata företag eller i kommunens regi, i alla fall inte i centralorten. I Norberg ska föräldrar inte kunna välja någon annan barnomsorg än det kommunen har att erbjuda. Därför är Norberg idag i stort behov av lokaler till förskolan. När vi väl har lokaler – så måste vi hitta behörig personal att fylla dem med. Barn finns det redan gott om.

Genom att vara en bra arbetsgivare ska vi locka hit fler behörig personal som vill jobba här, eller se till att de som är outbildade blir utbildade. Förskolan är grunden till all kunskap och är till för att alla barn ska få samma möjlighet och start i livet. För oss liberaler är förskolan en hjärtefråga, och vi har förtroende för personalen som jobbar där.

Liane Blom (L) ordförande i Liberalerna Norberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan