Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Insändare
Vi Socialdemokrater prioriterar alltid välfärden först

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lena Lovén Rolén (S).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Svar på insändare ”Skinnskatteberg prioriterar byråkratin”.

Retoriken blir allt vassare och mer vilseledande, det är valår! Vänstern påstår många saker som inte överensstämmer med verkligheten. Vi har inte skurit ned i verksamheten till förmån för byråkratin. Dessa felaktiga påståenden skapar tillitsbrist och i värsta fall politikerförakt. Förvaltningen har sedan länge uppdraget att se över de kostnader som sticker ut. Politiken har under hela pandemin varit informerade beträffande extrakostnader. Vi Socialdemokrater prioriterar alltid välfärden först, det Vänsterpartiet sprider är falsarier. Varför deltar Vänsterpartiet inte på verksamhetsbesök eller sammanträden för att få korrekt information?

Annons

Annons

Vidare tar Vänsterpartiet upp skola och förskola. Inte heller där har vi färre ute i verksamheterna. Fel även här! Det de visar är möjligen procent obehörig personal? Har Vänstern tänkt på vad de kan skapa med sina påståenden? Sämre rykte för Skinnskattebergs rekryteringsförmåga? I hela Sverige råder brist på behöriga lärare idag. Klockarbergsskolan och våra förskolor har idag en god arbetsmiljö och det vi får till oss är att elever, föräldrar och lärare är stolta och nöjda. Det goda rykte vi nu har skapar såväl attraktivitet att gå/arbeta på skolan samt ökad inflyttning till kommunen. Vi har INTE heller minskat på sjuksköterskor, skäms på er att sprida så mycket falskheter.

Kanslichefstjänsten är en juridisk kompetens som saknas och finansieras inom budget. Alla kommuner behöver juridisk kompetens (nu köper vi extern konsult). Det kan stå en kommun dyrt att vara utan, det vet vi. Vänsterpartiet har klagat på kommunens brister i formalia och borde vara mer än nöjda med denna utveckling! Det som invånarna kallar för ”politiskt tjafs” beror på en ovilja från oppositionen (L, M, SD och C) att kompromissa. Moderaternas politik har främst gått ut på att bromsa (S). Om vi (S) haft majoritet hade SBO-boendet färdigställts under 2022.

Annons

Den utredning om brandstationen som vi gör nu, yrkade vi (S) på redan 2019, men bromsades då. Läs gärna protokoll! Den brandstation som så många vill ha, kunde ironiskt nog ha varit färdigställd 2022 (för 30 miljoner kronor).

En sak till, hade vi inte hotat med att hoppa av styret inför budget 2021, hade äldreomsorgens budget minskat med dryga fem miljoner 2021, vilket var L, M, SD och C:s budgetförslag. Nu hoppas vi att invånarna ser att en röst på Socialdemokraterna behövs för egen majoritet som en garant för utveckling och en stabil ekonomi i bra dialog.

För Socialdemokraterna, Lena Lovén Rolén (S), kommunalråd

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan