Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Insändare
S: Det går inte att jämföra äpplen och päron

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lena Lovén Rolén (S) och Fredrik Wigerskog, (S).

Bild: Sara Arvidsson, Privat

Annons

Nej, det jag skriver är inte ”alternativ fakta”. Jag rekommenderar Vänsterpartiet att läsa årsredovisningarna de senaste åren. Här redovisar kommunen bland annat vad våra skattepengar och statsbidrag har använts till, hur många anställda vi har och var, hur mycket resurser vi ger varje verksamhet för att skapa bra service och så vidare. Jag har pratat med t.f. distriktsordförande för kommunal (norra länsdelen) samt fackförbund för skolan och sjuksköterskor om personella resurser. De bekräftar att Skinnskattebergs kommun INTE har minskat på lärare, förskolelärare eller sjuksköterskor. I lärarförbundets skolranking 2020 kom Skinnskatteberg på 78:e plats. Det som gjorde oss så bra var bland annat lärartätheten. 2021 fick vi en sämre placering MEN vad gäller lärartäthet kom vi på plats 4 av 290 kommuner. Skolan är mycket målfokuserade på våra förbättringsområden, det arbetet stöttar vi.

Annons

Annons

Vänstern har jämfört från 2008, över tid har vi en annan organisationsstruktur beträffande skolor, elev/invånarantal och så vidare. En organisation måste alltid anpassas efter rådande läge. Man kan inte jämföra äpplen och päron, och säga att det är samma sak. Då blir det fel!

Återigen, alla partier är inbjudna och välkomna på verksamhetsbesök. Avslutningsvis och oavsett valtider, vi Socialdemokrater kommer alltid att prioritera vår gemensamma välfärd vilken vi alla ska kunna känna stolthet över i Skinnskatteberg. Den är vår gemensamma trygghet!

För Socialdemokraterna,

Lena Lovén Rolén (S)

Fredrik Wigerskog (S)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan