Annons

Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Insändare
Är det okunskap eller fräckhet?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vänsterpartiet i Skinnskatteberg bemöter en insändare från L, M, C och SD.

Bild: Felicia Askbrink

Annons

Svar på debattartikeln ”Oppositionen: Skinnskatteberg behöver mindre politiskt tjafs”.

L, M, C och SD har de senaste åtta åren haft majoritet. De borgerliga har inte velat medge att de styr med SD. Nu har de ändrat sig. S har styrt i minoritet. Det är obegripligt för oss, men vi saknar insyn i överenskommelsen. Det får S svara för.

Att påstå att bara kommunstyrelsens ordförande har tillgång till hela förvaltningen är direkt felaktigt. Vi lever och verkar i en demokrati. Det är kommunstyrelsen som har tillgång till hela förvaltningen och ni har majoritet både i kommunstyrelsen och fullmäktige. Majoritetsbeslut gäller, så fungerar den representativa demokratin.

Annons

Annons

Det ska vara mindre tjafs i kommunpolitiken hävdar L, M, C och SD. De glömmer att det är de själva som har stått för det som de kallar ”tjafs”. Uppsägningar utan laglig grund, utköp av anställda och felaktiga näringslivssatsningar har kostat skattebetalarna mångmiljonbelopp. De ägnade sig huvudsakligen åt oegentligheter. Allt detta går att utläsa i allmänna handlingar bland annat. Avanovas utredning, PwCs slutrapport, Konkurrensverkets beslut och övriga beslut.

Vänsterpartiet har varit den enda oppositionen. Vi har drivit på för bostadsbyggande (som oavbrutet saboterats av högern), klimatpolitiken (mot högernationalistiska klimatförnekare och ledningen i S som opportunistiskt hängt på) och förbättrad demokrati där folkvalda politiker och inte makthungriga chefer och jäviga politiker ska styra.

L och C är helt i ytterhögerns våld. Chanserna att åstadkomma ökat bostadsbyggande, effektiv klimatpolitik och förbättrad lokal demokrati kan bäst uppfyllas av en stabil majoritet med kompetens och erfarenhet, Vänsterpartiet är redo.

Allt de klagar över hade de kunnat genomfört om de haft fokus på kommunen. Insändaren innehåller inget konkret. Vem vill inte ha bättre skola, trygghet och bort med drogerna, trygghet i äldreomsorgen (vars anslag ni medverkat till att minska) och vem vill inte ha etablering av nya företag?

Annons

Annons

Allt åt alla? Hur ska detta finansieras? Är det skattehöjningar ni förslår? Vi har redan bland de högsta kommunskatterna.

Det enda konkreta de nämner är en ny brandstation. Ert förslag om en ny brandstation för 55 miljoner stoppades av domstol, nästan 700 medborgare protesterade efter att Folkinitiativet drev frågan. De gjorde allt för att stoppa Folkomröstningen. Såklart ska brandkårens arbetsmiljö förbättras och nu har åtgärder vidtagits att utreda hur. Sent kan tyckas, frågan har dessförinnan blockerats i sju år, av L, M, C och SD!

Frågan om prioritering kvarstår. Vi har en skola som behöver byggas ut, detta har varit känt i flera år. Hur länge ska våra barn och personal stå ut med moduler? Vi har äldreboende som behöver renoveras. Hur längre ska personalen och de boende vistas i fuktskadade lokaler? Vi har inga bostäder. Ni har stoppat SBO.

När fräckheten och okunskapen kommer överens då får orättvisan härja fritt.

Kom igen Skinnskatteberg, vi kan bättre!

Vänsterpartiet Skinnskatteberg

Annons

Annons

Till toppen av sidan