Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Renoveringen av Norbergs kommunhus – ett förtydligande

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Liane Blom (L).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Eftersom det sprids rykten och felaktigheter så vill jag förtydliga några saker angående renoveringen av Norbergs kommunhus. Kommunen måste underhålla sina fastigheter. En del av sådant underhåll kostar så pass mycket att det istället blir en investering. Investeringspengar inom en kommun kan inte gå till något annat än investeringar, så att kommunhuset renoveras har ingenting med budget till skolan eller omsorgen att göra.

Annons

Annons

Visst underhåll av kommunhuset har fått dröja, bland annat byte av fönster. Där är jag delvis medskyldig eftersom jag gång efter annan ifrågasatt att det ska lappas och lagas samtidigt som vi vet om att det kommer större saker som vi måste byta/laga. Min ståndpunkt är att det ibland är bättre att stanna och upp ta ett helhetsgrepp om samma byggnad, vilket nu har gjorts.

Det är flera olika beslut som påverkar kommunhusets renovering. Underhållsplanen på huset har identifierat olika behov som till exempel att fönstren i teak behöver bytas ut. Taket har läckt in och behöver bytas. Att ventilationen är ett skämt är också känt eftersom det ibland känns som man sitter i kyligaste Sibirien och ibland i tropiska Kongo när man vistas i huset. Det är inte okej arbetsförhållanden 2022.

Vidare är det viktigt för kommunen att behålla PKC (polisens kontaktcenter) eftersom det rör 50-60 jobb i Norberg. För att vara kvar i Norberg har vissa krav ställts på lokalerna, bland annat fungerande ventilation. Detta i sin tur är en kostnadsdrivande post. De flesta partier i Norberg ställer sig bakom att alla jobb som blir kvar i Norberg är viktiga.

Kommunen har nu ställts inför tre olika val:

1. Riv huset

2. Renovera det på minsta möjliga budget eller

3. Renovera det enligt arkitektens intention.

Annons

Beslut om detta kommer att tas nu i augusti. Oavsett vad valet blir så kommer det kosta mångmiljonbelopp. Det är helt riktigt, som påstås, att det finns andra investeringar som kan upplevas viktigare, men där finns inga tagna beslut och vad gäller kommunhuset så är flera beslut fattade – alltså ska de genomföras. Hur vi än gör, kommer alltid någon att bli missnöjd…

Liane Blom (L), ordförande i Liberalerna Norberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan