Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Bedrövligt att det saknas offentlig toalett på stan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker att det borde finnas en offentlig toalett i centrala Fagersta.

Bild: Julia Engström

Annons

Förra veckan, en härlig dag. Jag gjorde ett besök med barnen i Vilhelminaparkens lekpark. Barnen hade jättetrevligt och roade sig kungligt! Naturligtvis uppstod "nödläge" då ett av barnen behövde gå på toaletten! (som bekant är det inte tillåtet att kissa offentligt utomhus och inte heller lämpligt för en flicka i 8-årsåldern).

Jag tar då med barnet in på Brukskyrkans kafé för att låna en toalett men där var det definitivt kalla handen. Två personer ur personalen upplyste mig tydligt om att, för att få besöka toaletten måste man köpa fika eller något annat från kaféet. Jag vädjade om att ta hänsyn till flickans belägenhet men ack så bortkastat. Då hänvisade de till toaletten på Coop. Kan noteras att det inte fanns en enda besökare inne på kaféet.

Annons

Annons

Jag skyndade vidare till biblioteket under pressen av att båda barnen skulle få lämna lekparken och flickan gå genom stan med blöta byxor. Stort tack till personal på biblioteket som förstod brådskan och belägenheten hos en nödig liten flicka. Inget krav på att vi måste låna en bok eller sätta oss ner och läsa en stund!

Nödlösningen klarades av och vi kunde återvända till lekparken för ännu en stunds lek i det fina sommarvädret! Tur att det var öppet! Vad jag egentligen vill ha sagt är att det är oerhört bedrövligt av Fagersta kommun att inte kunna förse stan med offentliga toaletter! I alla fall under sommarmånaderna. Det borde vara viktigare än att lägga tid och pengar på att utreda fontänen på Brinelltorget. Kanske bra att den är avstängd så att det brusande vattnet inte framkallar "nödighet" hos invånare och besökare!

Nöden har ingen lag!

Annons

Annons

Till toppen av sidan