Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Vi i S har genomfört otroligt mycket de senaste åtta åren

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Med en månad kvar till valet så börjar nu insändarsidorna fyllas med alla möjliga typer av löften och utspel, som beten i ett röstfiske. En del lovar dyrt och heligt, stort och smått, en del pratar om värden utan att egentligen precisera vad de vill medan andra identifierar en fontän till en ödesfråga, ungefär.

Åsa-Märta Sjöström (S).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Ungefär som det brukar vara vart fjärde år, när dessa vaknar till liv efter att ha suttit tyst i kommunfullmäktige eller nämnder. Kanske utan att föreslå något överhuvudtaget. En del har själva styrt under lång tid utan att ha genomfört något av det de säger sig vilja genomföra nu.

Det ska man ha med sig i det här valet. Se till det som faktiskt gjorts, eller inte gjorts. Gör en jämförelse, hur mycket har hänt de senaste åtta åren och hur mycket hände 16 år före det? Det är det som ligger på bordet.

Annons

För det har satsats otroligt mycket i Fagersta sedan valet 2014. Samtliga låg- och mellanstadieskolor har byggts ut. Det har byggts en ny förskola och ett nytt produktionskök. Kommunens fritidsanläggningar har renoverats, det har etablerats handel, det har byggts skatepark och parkourpark och bygge av nytt äldreboende vid Norrbygården liksom ett trygghetsboende mitt emot Malmen är igång.

VA-nätet rustas upp samtidigt som taxan har sänkts, det har införts heltid som norm, avgiftsfri kollektivtrafik och de ofrivilligt delade turerna är borttagna. Bland så mycket annat. Det går bevisligen att satsa på såväl framtidens Fagersta som den verksamhet som kommunen bedriver idag.

Vi Socialdemokrater vill fortsätta investera i utbildning, välfärd, infrastruktur och bostäder, samt insatser som skapar jobb. Med fler jobb får fler råd att leva. Det är så vi skapar ett tryggare Fagersta och det är så vi ständigt förbättrar allas vår vardag.

Även om vi genomfört otroligt mycket under åtta år så är vi långt ifrån färdiga. Vi måste rusta Fagersta starkt för att möta framtidens utmaningar liksom de behov som finns och kan uppstå. Så kommunen kan finnas där för dig genom hela livet.

Vill man gå framåt eller bakåt? Rösta på Socialdemokraterna den 11 september!

Framåt för ett ännu bättre Fagersta!

Åsa-Märta Sjöström (S)

Kommunalrådskandidat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan