Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Undvik politiska pekpinnar om flerlärarsystemet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu har det plötsligt blivit helt politiskt korrekt att kommunpolitiken börjar med riktade ”bidrag”. Skolan har genom lagar och förordningar, egna organisationsmodeller, pedagogiska friheter och välavvägda metodiska vägval ett för ögonen: elevens bästa. Eleven ska så långt möjligt med stöd av de kunskaper och färdigheter hen förvärvar ges möjlighet våga hoppas på en framtid. Enkelt att skriva och formulera men , som jag minns , svårare att alltid uppnå.

Annons

Annons

Putte Dahlström (PNF).

Bild: Sara Arvidsson

Med detta sagt är det med stor förvåning jag, snart sagt, från alla partier, ser dem peka ut bara ett sätt att fördela de resurser (pengar) grundskolan tilldelas när vi kommer till klasser/grupper/antal lärare per årskurs. Flerlärarsystem.

Litar ni inte på skolledning och pedagoger? Om svaret är jo (!) varför då dessa politiska pekpinnar? Var vi inte överens om att politiken måste bli bättre på att inte stoppa fingrarna i syltburken? Var vi inte överens om att VAD var vår planhalva men HUR överlämnades till professionen? Var vi inte överens om att TILLIT ska vara ledordet som utförarna kan våga lita på? Var vi inte överens om det här hur tänker ni då att vi ska kunna bli överens om att skapa ett framtida Norberg där folk vill bo och där folk vill arbeta?

Vi kanske kan vara överens om att vi inte är helt överens. Se där; Ändå ett framsteg!!!

Putte Dahlström (PNF)

Annons

Annons

Till toppen av sidan