Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Debatt
V: Moderaterna ägnar sig åt skrämselpropaganda

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Privat

Annons

Vänsterpartiet är inget hot mot länets privata vårdcentraler. Förutsatt att vårdcentralerna inte går i konkurs eller flyttar kommer patienterna att ha samma valfrihet som idag om vi kommer till makten. Att påstå annat är att föra de västmanländska väljarna bakom ljuset.

I en debattartikel i Fagersta-Posten den 9 augusti försöker Mikael Andersson Elmgren (M) locka väljare till Moderaterna genom desperata och ohederliga påståenden om Vänsterpartiet i regionen. Det är ju smickrande att vi upplevs som så inflytelserika att vi kan påverka nationella lagar, men dessvärre är det inte helt överensstämmande med sanningen.

Annons

Annons

Lagen om valfrihetssystem är som alla andra lagar stiftad av riksdagen och påverkas inte av oss regionpolitiker. Det innebär att länets privata vårdcentraler med tillhörande patienter kan fortsätta sina verksamheter som idag, oavsett vad som händer efter valet. Dessutom kan nya privata vårdcentraler komma att etableras även med ett vänsterstyre eftersom det råder fri etableringsrätt. Det är inte heller något som Moderaterna i regionen kan ta åt sig äran för.

Däremot vill Moderaterna splittra upp vården på ännu fler aktörer. Inte bara vårdcentraler som idag, utan även sjukhusvården i Västmanland vill de privatisera. Vi tror att det är en farlig väg att gå. I tider av skriande personalbrist, allt fler äldre i befolkningen och växande hälsoklyftor behöver vi mer av helhetstänkande och en sammanhållen vård – inte mindre.

Det är ingen hemlighet att vi vänsterpartister föredrar att sjukvården drivs i offentlig regi, eftersom det är ett sätt att säkerställa att hela befolkningen får en god vård, och en garanti för att våra skattemedel inte försvinner som vinster till aktieägarna. Därför går vi till val på solidaritet, att hjälpas åt för att alla ska få det bättre, inte att det ska bli bättre för några få.

Heidi-Maria Wallinder (V)

Ledamot i regionfullmäktige

Annons

Annons

Till toppen av sidan