Annons

Annons

Annons

Seriekollen

Div 2 dam: ”Vår inställning gav resultat”

Vecka 32. Hur gick det för Västanfors IF FK och deras konkurrenter i division 2 västra Svealand? FP sammanfattar förra veckans matcher.

Text

Mimmi Sjöberg gjorde ett viktigt mål för VIF i helgen.

Bild: Ted Lindholm

Annons

► Publiken på ICA Maxi Välsviken Arena fick inte se några mål när Norrstrand tog emot Kvarnsveden U. Matchen slutade mållös, 0–0.

Norrstrands tränare Filip Rinstad kommenterade matchen:

– Vi gör en bra match och har ett stort spelövertag under hela matchen och släpper inte till en enda målchans för motståndarna. Deras målvakt gör en heroisk insats och stoppar allt.

Norrstrand har två segrar, en oavgjord och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Kvarnsveden U har en vinst, två oavgjorda och två förluster.

► Segern mot Torsby på hemmaplan innebär att Sturehov nu är serieledare, tre poäng före Brage. Brage har dock en match mindre spelad. Sturehov vann med 3–1 (2–1). Torsby ligger på fjärde plats i tabellen.

Annons

– Efter en strulig träningsvecka med många borta lyckas vi samla ihop oss och göra en riktigt bra match mot ett välspelande Torsby. Vi tog ledningen med 2–0 men släpper till ett reduceringsmål före paus. Det blir lite hetsigt ett tag men vi håller undan och utökar ledningen genom matchens gigant Ida Hammarland så till slut vinner vi rättvist, kommenterade Sturehovs tränare Stig Pettersson.

Annons

Det här innebär att Sturehov nu har fem segrar i följd.

► Matchen mellan Skoghall och Västanfors på Lunnevi IP slutade 0–1 (0–1). Ett skönt trendbrott för Västanfors. Laget hade före lördagens bortamatch fem förluster i rad. Västanfors tränare Rikard Gonner kommenterade matchen:

– Så skönt med tre poäng. En varm tillställning där vår inställning gav resultat.

Rikard Gonner, tränare för Västanfors IF.

Bild: Ted Lindholm

Målet i första halvleken av Mimmi Sjöberg blev matchens enda. Västanfors tog alltså ledningen före paus och Skoghall lyckades inte resa sig. Andra halvlek blev mållös.

Skoghall har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Västanfors har en vinst och fyra förluster.

► Redan i första halvlek tog Lysvik greppet om hemmamatchen mot Rynninge. Och 2–1-ledningen i halvtid stod sig matchen ut efter en mållös andra halvlek.

– Lysvik kopplade ett tidigt grepp om matchen med två snygga mål signerade Emelie Edqvist. Sett över 90 minuter var det ett rättvist resultat, kommenterade Lysviks tränare Stefan Johansson efter matchen.

Annons

Lysvik har tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Rynninge har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Annons

► Brage och gästande Hertzöga 2 möttes på söndagen. Det slutade med seger för Brage vars segersiffror skrevs till 8–0 (4–0). I och med detta klättrade Brage upp till topp på tabellen, på samma poäng som Sturehov på andra plats. Hertzöga 2 ligger på femte plats i tabellen.

– När vi gjorde 5–0 direkt i andra så kändes det som matchen dog ut lite i värmen. Skönt ändå att vi kunde göra tre mål till, i denna jämna serie så kan även målskillnad bli avgörande framöver. Nu ser vi fram emot ytterligare en bra träningsvecka och derbyt nästa söndag, kommenterade Brages tränare Fredrik Bengtsson.

Brage har nu tre matcher i rad utan insläppt mål. Brage har fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Hertzöga 2 har tre vinster och två förluster.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan