Annons

Annons

Annons

Seriekollen

Div 2 dam: ”Vi tappar initiativet”

Vecka 33. Hur gick det för Västanfors IF FK och deras konkurrenter i division 2 västra Svealand? FP sammanfattar förra veckans matcher.

Text

Elin Sandström blev målskytt mot Torsby IF, men det hjälpte föga för Västanfors IF.

Bild: Adam Wenell

Annons

►Rynninge vann mötet med Norrstrand hemma med 3–2 (3–1) på lördagen.

Rynninges tränare Johan Brcic kommenterade matchen:

– En väldigt bra första halvtimme av oss. Sedan slappnar vi av något men sett över 90 minuter tar vi en välförtjänt och stark seger.

Vinsten mot Norrstrand innebär att Rynninge har fem segrar i rad på hemmaplan. Rynninge har tre segrar, en oavgjord och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Norrstrand har två vinster, en oavgjord och två förluster.

Annons

Annons

►Det svängde i matchen mellan Torsby och Västanfors på Björnevi. Bortalaget Västanfors hade ledningen i halvtid, med 1–0, men efter pausen vände Torsby matchen och vann till slut med 3–2.

– Vi gör en bra första halvlek där vi borde gjort något mer mål. I andra halvlek tappar vi initiativet när Torsby startar starkt, kommenterade Västanfors tränare Rikard Gonner.

Västanfors IF:s tränare Rikard Gonner.

Bild: Adam Wenell

Nora Olsson blev matchhjälte med sitt avgörande 3–2-mål efter 76 minuter. Torsby har två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Västanfors har en vinst och fyra förluster.

►Skoghall lyckades inte alls när man mötte Lysvik hemma. Lysvik vann med 6–0 (4–0). Skoghall har fem förluster på de senaste fem matcherna, medan Lysvik har tre vinster och två förluster.

►Hertzöga 2 förlorade mot Sturehov på Ilanda IP. 0–4 (0–2) slutade matchen på lördagen. Hertzöga 2 har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, medan Sturehov har fem vinster.

►Hemmalaget Kvarnsveden U fick se sig besegrat av Brage i söndagens match. 0–3 (0–1) slutade matchen.

IK Brage toppar division 2 västra Svealand på målskillnad före IK Sturehov.

Bild: Simon Andersson Lindeberg

Annons

Kvarnsveden U:s tränare Jonna Rosén kommenterade matchen:

Annons

– Vi är med och stör ett bra IK Brage som slår spiken i kistan vid 0–2 som tyvärr kommer olägligt för oss som precis innan har en bra period utan utdelning.

Kvarnsveden U har en vinst, två oavgjorda och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Brage har fyra vinster och en förlust.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan