Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Fagersta är bra, men kan bli bättre

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tanja Hyving (L) och Magnus Bohman (L),

Bild: Adam Wenell, Privat

Annons

Under den gångna mandatperioden har vi Liberaler samarbetat med S, M och Sjukvårdspartiet, den så kallade Fyrklöven. I grunden är Liberalerna ett borgerligt parti, men vi vill gärna kalla oss för social-liberaler. Ett samarbete med S och M gav oss tillgång till mera information och inflytande i nämnder och kändes därför väsentligt bättre än att vara i opposition tillsammans med SD och V.

Skattepengar och statliga bidrag flödar alltid in till kommunen och vill man bara förbättra ekonomin och till och med sänka skatten, så är det mest effektiva att göra så lite som möjligt. Detta har hänt tidigare i kommunens historia och var då kanske nödvändigt, men inget som skall upprepas. Relativt andra kommuner har Fagersta idag en god och stabil ekonomi samtidigt som man tagit sig an de utmaningar som växt fram genom åren.

Annons

Annons

Tanja Hyving (L).

Bild: Adam Wenell

Införandet av ett tvålärarsystem och projekt för att lyfta skolan från den låga betygsnivå den hade för några år sedan, är något vi välkomnat och stöttat. Kommunens fastighetsstrategi har varit mycket omfattande och långsiktig, inte minst det som berör äldreboenden, skolan och användandet av det gamla brukskontoret. Detta har vi ställt oss bakom med undantag för planerna att köpa de nedgångna fastigheterna på Hantverksvägen. Att stora affärsföretag har etablerat sig i kommunen, är givetvis också mycket bra.

Mycket kan dock bli bättre, se nedanstående exempel:

Det tidigare kommunhuset har nu stått tomt under lång tid och kostat pengar. Liberalerna lade för några år sedan en motion om hur man optimalt skulle kunna återanvända det kontor som man flyttade ifrån. Eftersom husen har utbyggda liftsystem och stora salar för social verksamhet samt lägenheter med balkonger, borde man se över att utveckla husen till ett trygghetsboende för äldre. Att sälja villan när man blivit äldre och flytta kapitalet till en bekväm och säker bostadsrätt, borde vara attraktivt för pensionärer och lönsamt för kommunen. Beslut är dock ännu inte fattat, utredning pågår och vi hoppas att man beaktar vårt tidigare förslag.

Annons

Magnus Bohman (L).

Bild: Privat

Annons

Tack vare en motion från Liberalerna kan nu pensionärsföreningar få bidrag från kommunen. Tidigare var, enligt reglerna, alla pensionärsföreningar uteslutna från bidrag, vilket var unikt i länet. Beslutat bidrag är dock alltför litet och vi kommer att fortsätta att driva frågan att pensionärsföreningar skall behandlas som alla andra föreningar.

Utanför vårt lands gränser pågår ett brutalt krig mot Liberalismen. Glöm ej att vår ideologi är basen för vårt demokratiska samhälle.

Tänk efter själva, dags att välja, snart är det val, jag är Liberal.

Magnus Bohman ( L), gruppledare Fagersta

Tanja Hyving (L), ordförande Fagersta

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan