Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Det tar en by att fostra ett barn, med kärlek

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lena Eldståhl (S).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Förra veckan nåddes vi av nyheten att SD vill att vi ska bestraffa barn ända ner till 9 års ålder. ”Plocka fimpar, skrapa tuggummin, sanera graffiti. Det är exempel på sådant som ska ingå i den nya ”statusnedbrytande” samhällstjänst som Sverigedemokraterna vill införa för barn.

Annons

Efter en fantastisk familjedag med Socialdemokraterna i Vilhelminaparken den 22 augusti, med många, många Fagerstaungar, som glatt roade sig med lek, rutschkana, fiskedamm med godis, ansiktsmålning och tipspromenad kommer jag att tänka på SD igen. Om att de vill straffa småbarn som gjort bort sig, med skam och förnedring. Kan SD visa upp en enda människa som kan vittna om att den har mått bra av att få en sådan behandling som barn? Allt visar på det motsatta, att barn mår dåligt resten av sina liv av det. Det tar en by att fostra ett barn, var det någon som sa. Och en annan sa: Ge barnen kärlek och sen ännu mera kärlek, ska du se att det blir folk av dem. Kombinationen av dessa, det gemensamma ansvaret för våra barn och vår förmåga att visa kärlek och omsorg om dem alla, gör att vårt samhälle växer sig starkt, tryggt och hållbart.

Annons

Fagersta kan bli ännu bättre, utan att demonisera minderåriga.

Vi behöver bara satsa mer på det vi socialdemokrater gjort de senaste åtta åren i Fagersta. Stärkt familje- och föräldrastöd, fler vuxna i skolan, fler förskolor, fler aktivitetsplaner, ökat föreningsstöd mer kultur och bättre möjligheter för föräldrar att komma till egen försörjning. Jag ser fram emot nästa familjedag, den kommer att bli oöverträffat trevlig!

Lena Eldståhl (S), Socialdemokraterna i Fagersta

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan