Annons

Annons

Annons

Sju snabba med...

Sju snabba frågor till Fagerstas toppolitiker – här hittar du svaren

Vilket är mandatperiodens sämsta beslut? Vilken roll ska kommunen ta på bostadsmarknaden, och vad kan den göra för att skapa fler jobb?

FP samlade sju heta och omdiskuterade frågor för att ta tempen på partiföreträdare för de sex partier som kandiderar i kommunvalet i Fagersta.

Här hittar du samtliga utfrågningar.

Text

Från vänster: Tanja Hyving (L), Åsa-Märta Sjöström (S), Ann-Christine Andersson (V), Bertil Fredriksson (SD), Yousef Hussin (C), Jan Johansson (M).

Bild: Sara Arvidsson

Annons

Tanja Hyving (L): ”Se till att det finns fler behöriga lärare”

Gymnasieläraren Tanja Hyving är ny i topp på Liberalernas lista i Fagersta. Som kommunalråd skulle hon allra först välja att satsa på skolan.

Läs hela utfrågningen här.

Ann-Christine Andersson (V): ”Tacka dem som slitit under pandemin”

Vänsterpartiets toppnamn Ann-Christine Andersson (V) har efter en period som politisk vilde gjort comeback i Vänsterpartiet och kommunpolitiken. Med sikte på kommunalrådsposten vill hon tacka de kommunanställda som slitit under pandemin, och satsa på dem som är längst bort från arbetsmarknaden.

Annons

Läs hela utfrågningen här.

Annons

Åsa-Märta Sjöström (S): ”En bra bostad är en rättighet”

Skolkuratorn Åsa-Märta Sjöström (S) är Socialdemokraternas kandidat för kommunalrådsposten. Skulle hon nå dit efter valet vill hon hålla en snabb investeringstakt i kommunen.

Läs hela utfrågningen här.

Bertil Fredriksson (SD): ”Gör Högbyn till ett fritidscenter”

Han har ett förflutet som både Vänsterpartist och Socialdemokrat, nu toppar Bertil Fredriksson Sverigedemokraternas lista i Fagersta. Som kommunalråd skulle han prioritera att styra upp vården.

Läs hela utfrågningen här.

Yousef Hussin (C): ”Underlätta för folk att bygga”

Centerpartiets toppkandidat Yousef Hussin (C) lämnade Liberalerna i protest när partiet öppnade för samarbete med Sverigedemokraterna. Nu satsar han på att Centern återigen ska ta plats i Fagerstapolitiken.

Läs hela utfrågningen här.

Annons

Jan Johansson (M): ”Satsa på kameraövervakning”

Moderaternas förstanamn i Fagersta har den senaste mandatperioden varit vice ordförande för kommunstyrelsen. Inför nästa mandatperiod vill han satsa på att få fler företag att etablera sig i Fagersta, och att kommunen ska spela en aktiv roll på bostadsmarknaden.

Läs hela utfrågningen här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan