Annons

Annons

Annons

Sju snabba med...

Sju snabba frågor till Norbergs listettor – här hittar du svaren

Vilket är mandatperiodens sämsta beslut? Var står du i vindkraftsfrågan och vad är det viktigaste att satsa på inom skolan?

FP samlade sju heta och omdiskuterade frågor för att ta tempen på partiföreträdare för de sex partier som kandiderar i kommunvalet i Norberg.

Här hittar du samtliga utfrågningar.

Text

Från vänster, övre raden: Anna Kramer (M), Anna Lindgren (DiN), Fredrik Johansson (V), Liane Blom (L), Putte Dahlström (PNF) och Johanna Odö (S) som alla kandiderar i kommunvalet 2022.

Bild: Lova Jappevik, Sara Arvidsson, Olle Strandberg

Annons

Anna Kramer (M): ”Effektivisera Norbergs kommun”

Anna Kramer är Moderaternas förstanamn i Norberg inför kommunvalet den 11 september. Hon vill bland annat få in fler behöriga lärare och kompetensutveckla personalen på särskilt boende och i hemtjänsten.

Läs hela utfrågningen här.

Anna Lindgren (DiN): ”Skolan och elevhälsan är något jag prioriterar”

Demokraterna i Norbergs förstanamn Anna Lindgren (DiN) vill se mer resurser till skolan och elevhälsan, och hon säger bestämt nej till mer vindkraft.

– Den skulle aldrig ha byggts från början.

Annons

Läs hela utfrågningen här.

Annons

Fredrik Johansson (V): ”Jag är för utökad vindkraft”

Öka resorna inom färdtjänst är det första Vänsterpartiets listetta Fredrik Johansson (V) skulle göra om han blev vald till kommunalråd. Han är för avgiftsfria bussturer och mer vindkraft i kommunen.

Läs hela utfrågningen här.

Liane Blom (L): ”Hellre ett småmodulärt kärnkraftverk än mer vindkraft”

Liberalernas toppkandidat Liane Blom (L) vill avsätta en miljon till ungdomarna i Norberg och bygga en hundrastgård. Men mest brinner hon för skolan och vill se nya fräscha lokaler.

Läs hela utfrågningen här.

Putte Dahlström (PNF): ”Titta på att bygga vid Björkängen”

Partiet för Norbergs framtids toppkandidat Putte Dahlström tar emot FP på sin favoritplats bakom huset. Han tycker att skollokalerna ska rustas. Han vill se över driftformerna för NVK, men vacklar lite när det gäller vindkraften.

Läs hela utfrågningen här.

Annons

Johanna Odö (S): ”Jag skulle satsa på skolan och äldreomsorgen”

Socialdemokraternas toppnamn och nuvarande kommunalråd Johanna Odö (S) siktar på att bli omvald till posten. Hon vill införa gratisbussar och öka gymnasiebehörigheten i skolan.

Läs hela utfrågningen här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan