Annons

Annons

Annons

Sju snabba med...

Sju snabba frågor till Skinnsbergs förstanamn – här hittar du svaren

Var står du i vindkraftsfrågan? Vilken är den viktigaste investeringen Skinnskatteberg behöver göra nu och vad är det första du skulle göra om du blev kommunalråd?

FP samlade sju heta och omdiskuterade frågor för att ta tempen på partiföreträdare för de partier som kandiderar i kommunvalet i Skinnskatteberg.

Här hittar du samtliga utfrågningar.

Text

Gabriel Andersson (L), Rolf Andersson (C), Lena Lovén Rolén (S), Ewa Olsson Bergstedt (SD), Fredrik Skog (V) och Marie Tollefsen Markström (M) kandiderar alla i kommunvalet i Skinnskatteberg.

Bild: Annika Kumlin, Sara Arvidsson

Annons

Lena Lovén Rolén (S): ”Vi har för många kommunala fastigheter”

Det sittande kommunalrådet Lena Lovén Rolén vill fortsätta på den inslagna vägen med de satsningar som är på gång. I vindkraftsfrågan väljer hon att lyssna på invånarna, trots att S inte är emot vindenergi.

Läs hela utfrågningen här.

Gabriel Andersson (L): ”Skulle satsa på lekplatser och utemiljöer”

Liberalernas listetta Gabriel Andersson är en av dem som konkurrerar om kommunalrådsposten i Skinnskatteberg. Blir han vald till det, vill han först gå till botten med hur personalen i kommunen mår. Mandatperiodens sämsta beslut tycker han är att socialdemokraterna har fått styra i minoritet.

Annons

Annons

Läs hela utfrågningen här.

Fredrik Skog (V): ”Det ser jag som ett nej till framtiden”

Fredrik Skog är Skinnskattebergsvänsterns toppkandidat i valet 2022. Han vill se till att det blir en effektiv förvaltning och satsa på personalen. Han tycker inte att ett nej till vindkraft är den rätta vägen fram för kommunen.

Läs hela utfrågningen här.

Ewa Olsson Bergstedt (SD): ”Vi måste ha en bra räddningsstation”

Finare miljö inom äldreomsorgen och skolan är två saker Ewa Olsson Bergstedt (SD) skulle fixa om hon fick fem miljoner att spendera fritt i Skinnskatteberg. Och så var det tvistefrågan om nya brandstationen – där är hon tvärsäker.

Läs hela utfrågningen här.

Rolf Andersson (C): ”Personligen är jag för vindkraft”

Centerpartiets mångårige ledamot i Skinnskattebergs fullmäktige, Rolf Andersson, satsar på en mandatperiod till. Han skulle gärna satsa pengar på Borntorpet och tycker kommunhuset ska flytta till den före detta folkhögskolan.

Annons

Läs hela utfrågningen här.

Annons

Marie Tollefsen Markström (M): ”Flytta upp högstadiet till folkhögskolan”

Från kommunchef till toppnamn hos Moderaterna. Marie Tollefsen Markström vill påverka på djupet i Skinnskatteberg. Hon ser två viktiga satsningar som hon tror behöver drivas parallellt under den kommande mandatperioden: en ny brandstation måste bli av och bostadsbyggandet ses över.

Läs hela utfrågningen här.

*Kristdemokraterna har tätt inpå valdagen skickat in en lista med valbara kandidater till kommunvalet. Kandidaterna har inte gått att nå för kommentarer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan