Annons

Annons

Annons

Skinnskatteberg

Insändare
Nu kommer sanningen äntligen fram

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fredrik Wigerskog (S).

Bild: Privat

Annons

I FP 6/9 uttalar sig Skinnskattebergs före detta ekonomichef Jan Byström om skälet till att han med 14 månadslöner köptes ut från sin tjänst. Han hade, i enlighet med sin anställning, ställt frågor om dyra kostnader för kommunen vilket medförde att dåvarande kommunchef Marie Tollefsen Markström ville bli av med honom.

Annons

Annons

Kommunalrådet Lena Loven Rolen (S) ställde även hon frågor angående mycket tveksamma och dyra ekonomiska förehavanden inom förvaltningen, till exempel att det köptes in ekonomiska konsulter, inhyrda från den firma som drevs av maken till den dåvarande oberoende sakkunniga biträdet. Eftersom man inte kan köpa ut ett kommunalråd så blev strategin från Tollefsen Markström att svartmåla kommunalrådet med en lista på förvanskade anklagelser vilket ledde till dyra utredningar.

Lena Lovén Rolén friades från dessa 15 anklagelsepunkter, förutom den situation där Lena ville förklara för invånarna vad som pågick, en text som bedömdes som utpekande av tjänsteman. Marie Tollefsen Markström kandiderar nu som ett av moderaternas toppnamn tillsammans med Bo Öberg och man avser att samverka med L, SD och C. Nu är det upp till invånarna i Skinnskatteberg att välja vilken typ av politiker vi vill ha i kommunen.

För Socialdemokraterna i Skinnskatteberg

Fredrik Wigerskog (S)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan