AnnonsKarlfeldtgymnasiet Avesta

Hon hjälper gymnasieelever att hitta vägarna ut i arbetslivet: "Alla har sin egen väg till framgång"

Karlfeldtgymnasiet i Avesta är den största gymnasieskolan i regionen, men vad är det som gör att allt fler ungdomar söker sig till deras program och inriktningar?

– Jag tror att det är alla valmöjligheter. Vi har även många nöjda elever som har mycket gott att säga om både utbildningen och våra lärare, säger Charlotte Luff, studie- och yrkesvägledare.

Charlotte Luff är studie- och yrkesvägledare på Karlfeldtgymnasiet i Avesta.

Karlfeldtgymnasiet i Avesta växer och idag har den populära skolan både elever som bor på orten, men även från bland annat Norberg, Fagersta och Sala. Varje år tar de också emot ungdomar från andra delar av Sverige som vill kombinera sina gymnasiestudier med ishockey, fotboll, individuell idrott – eller e-sport på idrottscollege.

– Karlfeldtgymnasiet är en trivsam skola med bredd och kvalité på programmen både för de som vill studera vidare, eller gå direkt in i arbetslivet. Även fast det är stor skola finns det en gemenskap på alla program, säger Charlotte Luff, studie- och yrkesvägledare.

Läs mer om studie- och yrkesvägledning på Karlfeldtgymnasiet och hitta kontaktinformation här

"Jag finns här för att hjälpa våra elever att hitta det alternativ som passar dem bäst", berättar Charlotte Luff.

Idag erbjuder Karlfeldtgymnasiet 12 nationella program, varav åtta yrkesprogram och fyra högskoleförberedande program, men de har också elever som går på gymnasiesärskolan samt individuella- och introduktionsprogrammet.

Här hittar du information om Karlfeldtgymnasiets samtliga program och inriktningar

Karlfeldtgymnasiet erbjuder både kvalité och kvantitet. Skolan erbjuder totalt tolv nationella program, åtta yrkesprogram och fyra högskoleförberedande program.

Charlotte Luff och hennes fyra kollegor har en viktig roll på skolan. De både vägleder, guidar och hjälper eleverna med allt från att planera sina studier till att diskutera framtida yrkesval – och vidareutbildning.

– Det är otroligt givande när jag lyckas hjälpa en elev att ta ett steg närmare sin framtid. Det bästa är när de känner sig nöjda, glada och sedda. Samtidigt är vårt jobb en process. Det är mycket som ska falla på plats, men vi finns här för att hjälpa våra elever att hitta det alternativ som passar dem bäst, säger hon.

"Ibland träffar jag gamla elever på stan. Det är otroligt roligt att se deras utveckling", konstaterar Charlotte Luff.

När Charlotte Luff träffar eleverna försöker hon lyfta fram att alla yrken behövs – och att alla är viktiga.

– Alla har sin egen väg till framgång. Jag brukar säga att du gör ditt absoluta bästa, och tar den hjälp du behöver för att lyckas. Ibland träffar jag gamla elever på stan. Det är otroligt roligt att se deras utveckling. Alla människor förändras med tiden, men de gör en stor resa när de går från att vara ungdom till att ta steget ut i vuxenlivet, säger hon.

Läs mer om Karlfeldtgymnasiet och alla dess program och inriktningar här

Inbäddat innehåll

Det är inte bara eleverna som trivs bra på Karlfeldtgymnasiet. Charlotte Luff berättar att det finns ett fint samarbete mellan lärare, elevhälsa, ledningen och studie- och yrkesvägledarna på skolan.

– Alla har eleven i fokus och är måna om att hitta lösningar. Avesta kommun satsar mycket på studie- och yrkesvägledningen. Det är jättekul. Det är även hög trivsel på skolan vilket pushar mig att vilja göra ett ännu bättre jobb, säger hon.

Fakta

Kontaktinfo Karlfeldtgymnasiet

● Besöksadress: Frejgatan 9, 774 41 Avesta.
● Postadress: Karlfeldtgymnasiet, 774 81 Avesta.
● Telefonnummer: 0226-64 53 13.
● E-post: karlfeldtgymnasiet@avesta.se
● Hemsida: http://www.karlfeldtgymnasiet.se/
● Sociala medier: Facebook och Youtube.

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Fagersta-Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan