Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Ett Norberg att vara stolt över

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tove Winqvist Owetz (S) och Johanna Odö (S).

Bild: Privat

Annons

Året på Västmanland-Dalarna Miljö & Bygg, V-Dala, har kantats av en rad olika ärenden. Vi har antagit en detaljplan för Kronan och en för området kring Öjersbo samt en stadsplan för Norbergs municipalsamhälle. Detta möjliggör och uppmuntrar till bostadsbyggande och företagande samt skapar förutsättningar för framtidens Norberg. V-Dala och Norbergs kommun fortsätter i samverkan att göra torgmiljön attraktiv och tillgänglig, gångtrafikanter ska få mer tryggt utrymme och vi ska knyta an busstorget med torget och människors rörelsemönster. Efter en önskan från Norbergs kommuns företagare blir efterhandsdebitering av livsmedelskontroller också verklighet efter årsskiftet.

Annons

Annons

I år har V-Dala hittills handlagt runt 400 ärenden, i Norberg har alla bygglovsansökningar beviljats och dialogen har upplevts som god. Det är en hög kompetens, rättssäkerhet och effektivitet bland medarbetarna på V-dala. Alla Norbergs invånare och företagare ska känna sig trygga med besluten och veta att de är fattade på rätt grunder.

V-Dala är en viktig part i utvecklingen av Norbergs kommun. Vi socialdemokrater vill marknadsföra Norberg som en attraktiv plats för företag att etablera sig på, vi vill att alla ska kunna bo och leva i hela Norberg. Vi vill vidareutveckla samarbetet med fastighetsägare för ett levande och inbjudande Norberg inklusive våra infarter. Vi vill stimulera byggandet av attraktiva seniorboenden, klimatsmarta hus vid nybyggnationer och renoveringar samt investera i solceller på kommunala byggnader.

Med framtidstro och hårt arbete bygger vi tillsammans ett Norberg att vara stolt över!

För Socialdemokraterna

Tove Winqvist Owetz (S), ordförande V-Dala

Johanna Odö (S), Kommunalråd

Tove Winqvist Owetz (S).

Bild: Privat

Annons

Johanna Odö (S), kommunalråd.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan