Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Kloka ord om nyanlända

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lars-Erik Karlsson (S) berättar om ett givande samtal med några sjundeklassare på Centralskolan.

Bild: Olle Strandberg

Annons

Tack Liane Blom för din insändare. Det behövs mer av den insikten när vi talar om de nyanlända. Jag delar helt din åsikt att de ungdomar du talar om kommer att var en mycket stark resurs till vårt land. Inför valet samtalade jag med fyra unga tjejer vid S valtält på torget i Norberg De kom från olika länder och svenska språket var mycket bra hos alla – trots att en av tjejerna bara hade varit i Sverige några år.

Annons

Annons

De gick i sjunde klass vid Centralskolan och alla hade klara framtidsversioner. De skulle utbilda sig till journalister, advokater, polis etcetera. De såg svenska skolan som en enorm möjlighet och deras föräldrar stötte dom så mycket de kunde, trots att deras språkkunskaper var bristfällig. De var dock oroliga för att deras föräldrar och även dom själva skulle komma att behöva lämna Sverige. De hade sett och hört på nyheterna om återtåget samt de partier som bara såg invandrarna som ett problem.

Nu vet vi valresultatet, är det inte dags att partierna i Sverige som har Lianes och min åsikt att samlas för att ge en mer nyanserad bild och stötta dessa barn och ungdomar.

Lars-Erik Karlsson (S), Norberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan