Annons

Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
PNF ser framåt

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Putte Dahlström (PNF).

Bild: Olle Strandberg

Annons

PNF får tacka för det stöd vi fått av er vid valet 11 september. Vi landade ånyo på två mandat. Det borde kännas så i nuläget att vi får finna oss i att med två mandat får vi en ganska undanskymd roll här i Norberg. Man skulle rent ut logiskt kanske tro att vi känner så. Men icke. Visserligen har vi tackat nej till samverkan så kallade valtekniska men tror oss ändå veta att många här i stugorna hoppas och tror att de frågor vi gick till val på också kommer att drivas av oss.

Annons

Annons

Du som läser dessa rader ska veta att det kommer vi verkligen att göra. Vi bär på den förhoppningen att många andra partier kommer att stödja de förslag vi kommer att lägga fram. Det kommer bland annat att handla om miljö, skola , äldreomsorgen, genomförande av kulturplanen, återinförande av ”Norbergaren”. Matsvinn och cykelstråk, trygghet och NVK . Önskelista tänker kanske en del. Fullt genomförbara konkreta tankar säger vi.

Det finns dock ett stort orosmoln svävande över mig, dig och hela vår tillvaro just nu. Vart är ekonomin på väg? Tidigare budgetar kunde ofta handla om förändra, förbättra, växa och glättiga grädde på moset förverkligande. Om tonen var mer i dur förr så är det mest mera moll betonat.

PNF har ett konkret förslag som vi hoppas samla en majoritet bakom: Vi beslutar oss för att inför 2023 och kanske inför hela planperioden undvika glädjekalkyler och luftslott utan att vi beslutar om att tillsätta en fullmäktigeberedning (där alla sex partierna är representerade) med uppgift att arbeta fram en budget som täcker in kriser, ger trygghet och arbetsro även i orostider för våra anställda och därigenom också säkerställer att Norbergarna (våra uppdragsgivare) var du än befinner dig i livet behåller den framtidstro på Norberg som platsen to be at.

PNF genom Putte Dahlström

Annons

Annons

Till toppen av sidan