Annons

Annons

Annons

Annons

Fagersta

Insändare
Sluta parkera på busshållplatsen

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Folk har för bråttom för att hinna gå den max tio minuter korta promenaden till Ica i centrum, så de tar bilen. Att de sen cirkulerar runt både på Järntorget, ner för Västmannavägen (som är enkelriktad, till dessa människors förtret), runda handelsbanken nästintill på två hjul, gasande förbi Bayrock och sen runda nästa hörn typ på tvären, upp mot Järntorget i hopp om att en plats blivit ledig. För att få göra samma tur igen. Antingen till det blir ledigt på Järntorget eller tills man tröttnar och surt ställer sig på Icas parkering medan man muttrar över alla latmaskar som parkerat på Järntorget.

Annons

Plötsligt har bilturen tagit lika lång tid som promenaden. För att köpa en liter mjöl, 1,5 liter dricka, en chokladbit och bröd. Saker de utan problem hade klarat av att bära hem till fots.

Det gnälls på ungdomar som tar bussen från Kolarbyn till skolan, trots att de har friska ben att gå med. Men hur är det med era egna ben? Kanske lär sig dessa ungdomar med friska ben från er vuxna med fullt fungerande ben, att använda benen inte är att prioritera?

Annons

Insändarskribenten har noterat att en del bilister använder busshållplatsen utanför Järnvägskrogen som parkeringsplats.

Bild: Privat

När jag ändå är inne på parkeringar:

Kan ni sluta använda busshållplatsen utanför entrén till JVK som parkering? Jag vet att det har varit parkering där förut. Men det var förut. Nu är det en busshållplats. Det är flera gånger i veckan som äldre med rollator och människor med barnvagn som har svårt att ta sig av/på Fagerstalinjen då bussen inte kan åka in mot trottoaren.

Vill ni ha tillbaka platsen som parkering, så behöver ni ta det med VL/kommunen. Inte parkera där i protest.

Det är heller inte okej att parkera där med motiveringen "jag ska bara....". Era ska-bara tar ofta tiominuter eller mer. Tio minuter av andra oskyldiga människors tid. Sist jag åkte buss fick bussen först vänta på den felparkerade bilens ägare skulle dyka upp från Västans pizzeria. När personen väl dök upp efter ett par minuter så spenderades det flera minuter med att försöka krångla in sura barn innan han fick in sig själv bakom ratten. Sen kunde busschauffören köra in på hållplatsen.

Annons

Då ni klarar av att köra bil samt ta er till/från er felparkerade bil utan hjälpmedel så har ni absolut ingen rätt att bete er som egoistiska pajaser. Använd parkeringsplatserna som endast är ett stenkast bort. Eran stress och oförmåga att vara ute i tid är inte något annans problem. Endast ert eget.

Parkeringsobservatören

Annons

Annons

Till toppen av sidan