Annons

Annons

Annons

Norberg

Insändare
Minoritetsstyre kanske gör sossarna mer ödmjuka?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Liane Blom (L).

Bild: Jesper Ahlin Marceta

Annons

Jag läser ledarsidan på Fagersta-Posten om ett något dystopiskt Norberg som är dömt att styras av sossar. Demokraternas Skansfors går också ut med att det beror på att oppositionspartierna inte kan enas och att det är övriga partier som måste bjuda till. Jag är inte förvånad – det är precis så Demokraterna i Norberg fungerar och faktiskt Socialdemokraterna också. Management by fear, är inte min melodi. Det blir jobbigt i längden när man inte vet om man får en ryggdunk eller en kniv i ryggen.

Annons

Annons

Nu väntar förvisso fyra år till av socialdemokratiskt styre men det är STOR skillnad på att styra i majoritet och i minoritet. Socialdemokraterna kommer behöva förhandla i stort sett alla frågor med övriga partier. Det är något som partiet kommer att må gott av. Det kommer att krävas en ödmjukhet av sällan skådat slag.

Vad gäller oppositionspartierna så väntar en intressant tid. Kommer Socialdemokraterna klara sig utan något annat parti? Det är dags för samtliga ordföranden att göra skäl för sina nyligen höjda arvoden. Förra mandatperioden hade vi bytt nästan samtliga ordföringar inom två år. Finns det tillräckligt med folk som är villiga att ta det stora ansvar som det innebär att styra och ta ansvar för en kommun?

När samtliga övriga partier ligger i opposition så finns två tänkbara scenarion:

1. Oppositionspartierna närmar sig varandra och möjliga framtida samarbeten skapas.

2. Oppositionspartierna kör sitt eget race och går ännu en gång splittrade till val 2026.

Från Liberalernas håll är det inte valåret i sig som avgör vem vi samarbetar med. Det är resan till ett valår som är utslagsgivande. Vi gillar schyssta medspelare och öppna kort.

För att byta styre i Norberg, där socialdemokrati överförs via modersmjölken, så tror jag att norbergarna förväntar sig ett styre som inte är grundat enbart i makt och att ta positioner. Ett Norberg där partierna lyssnar på varandra och går till val för ett bättre Norberg. Där partiflagg finns, men inte avgör samtliga beslut. Spännande fortsättning följer... Mot nästa val!

Liane Blom (L), ordförande i Liberalerna Norberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan