Annons

Annons

Annons

Centrala

Den försvunne mannen i Norberg har hittats

En man i 70-årsåldern anmäldes saknad efter att ha försvunnit från sitt hem i Norberg på fredagseftermiddagen. Polisen inledde ett sökande efter mannen och hittade honom vid klockan 12.04 på lördagsmorgonen.

Text

Mannen lämnade sitt hem på fredagen. Bilden är en arkivbild från ett annat tillfälle.

Bild: Arkivbild, Markus Boberg

Annons

Mannen uppgavs ha lämnat sitt hem i den norra delen av tätorten vid 16-tiden och polisen uppmanade allmänheten att kontrollera sina fastigheter och kontakta polisen med eventuella tips.

– Det är oklart vad han har haft på sig, vi ska prata mer med familjen under dagen, sade Viktor Åkring Dicksved, befäl vid polisens regionledningscentral när sökinsatsen pågick.

Annons

– Vi har inlett ett eftersök på honom och vi har tillkallat försvarsmakten som ska komma och stötta oss i det. Vi har sökt med både hundförare och drönare.

Annons

Sökandet pågick både i tätorten och i närliggande skogsområden, uppgav polisen. Försvarsmakten väntades ansluta med personal under morgonen.

Vid klockan 11.45 på lördagsmorgonen kunde ett befäl vid polisens regionledningscentral Mitt bekräfta att även polishelikopter använts i sökinsatsen.

Enligt en notis på polisens hemsida vid klockan 12.04 hade mannen påträffats.

Den försvunne mannen är anträffad vid liv i ett skogsområde i sökområdet och omhändertas av sjukvård för kontroll, enligt polisens notis.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan