Annons

Annons

Annons

Seriekollen

Div 2 dam: ”Fått ihop en väldigt stark grupp”

Vecka 41. Hur gick det för Skogsgymnastikens IBS och dess konkurrenter i division 2 Västmanland/Örebro? FP sammanfattar förra veckans matcher.

Text

Skogsgymnastiken och Nora är de två lag i serien som ännu inte tagit några poäng.

Bild: Ted Lindholm

Annons

►Inte ett enda insläppt mål. Men sex mål framåt. Kungsör tog en stabil seger på hemmaplan mot Örebro SK. Matchen slutade 6–0 (4–0, 1–0, 1–0).

– Vi gör en stabil insats där vi ganska tidigt tar kommando och kontroll. Sedan spelar vi mer eller mindre av period två och tre och passar på att öva på en del nya saker i spelet. Angående att vi har vunnit tre av fyra matcher så är det ganska tydligt att vi kommer från ett högt tempo i division 1 och dessutom har fått ihop en väldigt stark grupp som drar åt samma håll, kommenterade Kungsörs tränare Tenho Tuhkanen efter matchen.

Amanda Hansen gjorde tre mål för Kungsör och totalt fyra poäng.

►Arboga hade inga problem med Skogsgymnastiken och vann borta med utklassningssiffrorna 12–2 (5–1, 3–0, 4–1).

Annons

Arboga var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 5–1.

Annons

Även i andra perioden var Arboga starkast och gick från 5–1 till 8–1 genom mål av Natalie Larsson, Elina Hirvi och Clara Strid. Det var bara början för Arboga. Arboga tog kommandot också i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 0.19 genom Clara Strid, och gick upp till 11–1 innan Skogsgymnastiken svarade.

Skogsgymnastikens tränare Magnus Holm har en hel del att tänka på.

Bild: Ted Lindholm

Noterbart är att Arbogas Emma Holgersson Bruhn stod för fyra poäng, varav två mål, Clara Strid gjorde tre mål och Elina Hirvi gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Skogsgymnastiken har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter tre spelade matcher. Arboga har sex poäng.

►IBF Örebro U vann borta mot Råby med 3–2. Matchen var helt jämn efter två perioder, 2–2, innan IBF Örebro U avgjorde i sista perioden.

Segermålet för IBF Örebro U stod Mathilda Rundgren för 14.18 in i tredje perioden. Det var hennes andra mål i matchen.

►I två perioder hängde bortalaget Nora hyggligt med i matchen mot Lillån B. Men Lillån B öste på rejält i tredje perioden, och gick då från 3–1 till 6–1 som blev slutresultatet.

Lillån B började matchen på ett perfekt sätt och gjorde 1–0 redan i matchupptakten. Efter bara 02.35 slog Felicia Karlsson till framspelad av Tuva-Lie Nordh.

Annons

Noterbart är att Ebba Erlander gjorde ett mål för Lillån B och spelade dessutom fram till två mål och Minelle Holmgren Persson gjorde tre mål.

Annons

Fakta

Division 2 dam Västmanland/Örebro

1. Kungsörs IBK – 10 poäng

__________________________________

2. IBF Örebro U – 8 poäng

------------------------------------------------------

3. Lillån IBK U – 8 poäng

4. Skälby IBK – 6 poäng

5. IFK Arboga IBK – 6 poäng

6. Örebro SK IBK – 6 poäng

7. Skiljebo SK – 3 poäng

8. IK Råby Västerås – 3 poäng

9. Nora IBK – 0 poäng

_________________________________

10. Skogsgymnastikens IBS – 0 poäng

Fotnot: Tabellen är haltande. Lillån och Råby har spelat fem matcher. Örebro U och Kungsör har spelat fyra matcher. Nora och Skälby har bara spelat två. Resterande lag har spelat tre matcher.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan