Annons

Annons

Annons

Seriekollen

Div 2 herr: ”Släpper till alldeles för mycket”

Vecka 41. Hur gick det för Per-Ols IBF och dess konkurrenter i division 2 Västmanland/Örebro? FP sammanfattar förra veckans matcher.

Text

Fredrik Åhlbergs produktion framåt räckte inte för Per-Ols IBF.

Bild: Mikael Stenkvist

Annons

►Västerås IBS U vann matchen hemma mot Skälby på söndagen. 5–2 (3–1, 2–0, 0–1) slutade matchen.

Västerås IBS U tog därmed andra raka segern, efter 6–5 mot Tillberga Roosters i premiären.

I andra perioden var Västerås IBS U starkast och gick från 3–1 till 5–1 genom mål av Daniel Axén och Christian Mankonen Pettersson. 11.25 in i tredje perioden slog Skälbys Alexander McLaren till på nytt och reducerade åt Skälby. Fler mål än så blev det inte för Skälby.

Svartklädda Skälby är seriens jumbo efter de inledande omgångarna.

Bild: Dan W Boter

►Per-Ols fick se sig besegrat i mötet med Örebro SK IBK på bortaplan med 5–6 (4–2, 1–1, 0–3). Förlusten var Per-Ols andra uddamålsförlust.

Annons

Daniel Andersson blev matchhjälte med sitt avgörande 6–5-mål 13.42 in i tredje perioden.

Annons

Per-Ols var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 4–2. Andra perioden slutade 1–1 och ställningen efter två perioder var alltså 5–3 till bortalaget. Örebro SK IBK vände dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3–5 till 6–5 på bara 5.16.

Noterbart är att Per-Ols Fredrik Åhlberg stod för tre poäng, varav ett mål. Dessutom att Örebros Daniel Andersson gjorde två mål och totalt tre poäng.

►IBK Köping tog en enkel seger mot Tillberga Roosters hemma i Köpings bad & sport (Nya Arenan). Laget dominerade matchen som slutade 10–5 (5–1, 2–2, 3–2).

– Vi kommer ut starkt och avgör egentligen matchen redan första perioden och tar en stabil seger, tyckte IBK Köpings tränare Robin Laakso, efter matchen.

Sala Silverstaden spelade inte någon match förra veckan. Men i laget har det ändå varit viss aktivitet då Nicklas Hildensjö (på bilden) ersatt Niclas Österberg på tränarbänken.

Bild: Stefan Ericson

Noterbart är att IBK Köpings Max Eriksson stod för ett mål och tre assists, Jesper Hellquist gjorde två mål och totalt tre poäng, Jonathan Schönfeldt gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Pontus Andersson gjorde två mål och totalt tre poäng.

Hos Tillberga Roosters var David Iggström vass med tre gjorda mål.

►Kumla IBK förlorade mötet med Surahammar borta med 5–9 (1–4, 3–1, 1–4) på fredagen.

– En tung förlust där vi inte kommer upp i nivå och släpper till alldeles för mycket lägen och kontringar. Vi måste också bli bättre på att förvalta de målchanser vi skapar, kommenterade Kumla IBK:s lagledare Björn Otter efter matchen.

Annons

Annons

I tredje perioden kvitterade först Kumla IBK till 5–5. Därefter var det Surahammar som bestämde det mesta. Laget gjorde fyra raka mål och tog en enkel seger.

Surahammars Alexander Schlugi stod för tre mål och ett assist och Marcus Jonsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

►Hallsta förlorade bortamatchen mot Lillån U på lördagen. 9–6 (0–1, 5–1, 4–4) slutade matchen till hemmalagets favör.

Hallsta tog ledningen efter 5.21, genom Tobias Stark. I andra perioden var det i stället Lillån U som hade övertaget. Laget vann perioden med 5–1 och ställningen efter två perioder var 5–2. En ledning som Lillån alltså aldrig släppte.

Noterbart är att Emil Carlsson gjorde två mål för Lillån U och spelade dessutom fram till tre mål. Dessutom att Hallstas Henrik Aho gjorde fyra mål och Joakim Turunen stod för tre poäng, varav ett mål.

Fakta

Division 2 herr Västmanland/Örebro

1. Surahammars IBF – 9 poäng

2. IBK Köping – 6 poäng

3. Västerås IBS U – 6 poäng

4. Örebro SK IBK – 6 poäng

_______________________________________

5. Lillån IBK U – 4 poäng

6. Per-Ols IBF – 4 poäng

7. IBK Hallsta – 3 poäng

8. Tillberga IK – 3 poäng

---------------------------------------------------------------

9. Sala Silverstaden IBK – 2 poäng

_______________________________________

10. Kumla IBK – 1 poäng

11. Skälby IBK U – 0 poäng

Fotnot: Det är en haltande tabell. Sala, Örebro och Västerås har bara spelat två matcher. Resterande lag har spelat tre.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan